Joi, 26 Februarie 2009 - 05:27 AM Aleg.RO: Galați: Un deputat PDL i-a cerut primarului să-și prezinte demisia de onoare

Publicat de: Corina MISĂILĂ

AMOS News Deputatul PDL Mihai Boldea i-a cerut primarului Dumitru Nicolae să-și prezinte demisia de onoare, întrucât a numit-o ilegal în funcție pe arhitecta-șef a Primăriei Galați, transmite corespondentul Informația.ro (AMOS News).

Potrivit lui Boldea, la Tribunalul București există un dosar cu numărul 4931/ 2009, prin care Agenția Națională a Funcționarilor Publici a dat primarul Dumitru Nicolae (PSD) în judecată, astfel încât să anuleze autorizația prin care a fost numită în funcție arhitecta-șef a Primăriei. Deputatul Boldea a prezentat și un raport prin care se arată că dispoziția prin care Eleonora Marin a fost numită arhitecta-șef a Primăriei Galați este ilegală.  

„Elementul catastrofal pentru județul Galați este că s-a solicitat anularea tuturor actelor semnate de arhitecta-șef a Primăriei, Eleonora Marin, din septembrie 2005 si până în decembrie 2009. Este vorba despre toate autorizațiile de construcții, de demolare, de urbanism. Este vorba despre aproximativ 6.000 de acte administrative, despre imobile care se află în circuitul civil, este vorba despre cinci milioane de euro pe care Primăria trebuie să îi restituie. Este un prejudiciu deosebit de grav, în condițiile în care este securitatea sistemului civil, al construcțiilor, al tuturor imobilelor, este pusă în pericol de acest primar despotic, pentru care legea nu există”, a afirmat deputatul PDL Mihai Boldea.

Democrat liberalul Boldea consideră că primarul PSD al Galațiului, Dumitru Nicolae, trebuie să își prezinte de urgență demisia de onoare. „Ce se întîmplă cu toți cei care au construit imobile în 2007, 2008, și care au plătit câteva mliarde pentru a obține autorizație? Cine suportă cele șase milioane de euro care vor trebui restituite, cine suportă faptul că acești oameni vor trebui să intre în legalitate și vor trebui să plătească iar taxe, cine suportă faptul că, din 2006 și până în decembrie 2009, Eleonora Marin a fost plătită din bani publici? Primarul Nicolae știa, dar pentru el legea este o chestiune opțională. Primarul Nicolae ar trebui să-și prezinte demisia de urgență”, a spus Boldea.


(658 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Corina MISĂILĂ


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Galați: Un deputat PDL i-a cerut primarului să-și prezinte demisia de onoare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63761711120605 seconds.