Miercuri, 25 Februarie 2009 - 06:21 AM Aleg.RO: Galați: Primăria va disponibiliza 30 de angajați

Publicat de: Corina MISĂILĂ

AMOS News

Un număr de 30 de angajați din Primărie vor fi disponibilizați, în urma schimbării organigramei ce urmează să fie votată în ședința Consiliului Local din 26 februarie, transmite corespondentul Informația.ro. (AMOS News).

În urma hotărârii guvernamentale prin care fiecare administrație locală trebuie să își reducă cheltuielile cu 15 la sută, primarul municipiului Galați,  Dumitru Nicolae, a anunțat, marti, că instituția pe care o conduce va disponibiliza 30 de salariați.

Întrebat fiind pe ce criterii vor fi dați oamenii afară, primarul Galațiului, Dumitru Nicolae a răspuns sec: „Vom disponibiliza un număr de 30 de angajați din Primărie, pentru că este an de criză și trebuie să reducem din cheltuieli. Datul afară e simplu, în fiecare an se fac caracterizări, iar fiecare șef își evaluează subordonații”, a explicat Nicolae.

Tot ca măsură anti-criză Primăria Galați va mai reduce iluminatul public și deplasările aleșilor locali. „ Vom reduce pierderile de apă în rețele, încălzirea în scoli, deoarece se consumă prea mult, iluminatul public (îl aprindem mai târziu și îl oprim mai devreme), tot ce este legat de gunoaie, strângem plasticul și îl valorificăm, deplasările consilierilor în străinătate vor fi reduse, școlarizarea personalului se va face numai în Galați, am redus cota de motorină și benzină la jumătate și urmează să umblăm și la partea de convorbiri telefonice”,  a spus Dumitru Nicolae.
Paradoxal, în ultima lună a anului 2008, Primăria Galați a achiziționat 50 de laptopuri destinate aleșilor locali. Soluția, deși modernă și comodă, nu explică și faptul pentru care s-au achiziționat 50 de laptopuri, în condițiile în care numărul consilierilor locali este de 27.
 
Potrivit primarului primarului și bugetul local va avea de suferit în cursul anului 2009, în condițiile în care criza financiară-economică  va reduce tot mai mult activitățile economice din municipiu, rezultând încasări mai mici din impozitul pe venit.

Primăria Galați are, în acest moment, 600 de angajați, dintre care 450 sunt funcționari publici.


(637 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Corina MISĂILĂ


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Galați: Primăria va disponibiliza 30 de angajați | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56288194656372 seconds.