Sâmbătă, 31 Ianuarie 2009 - 06:05 AM Aleg.RO: Roberta Anastase: Este necesară o clarificare a puterilor în interiorul construcției democratice

Publicat de: ---

AMOS News

Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a declarat astăzi, în deschiderea dezbaterilor cu tema “Forma și reforma între politică, constituție și administrație” că „este necesară o clarificare a puterilor în interiorul construcției democratice și de apropiere a deciziilor de cetățeni, pentru care este nevoie de o descentralizare administrativă consistentă”, informează un comunicat de presă al Camerei Deputaților, remis AMOS News (Informatia.ro).

Președintele Camerei Deputaților a subliniat că fundamentul unei construcții constituționale trebuie centrat pe conceptul de cetățean apropiat de decizia politică: 

„Prea adesea vorbim, în ultima perioadă, de îndepărtarea cetățenilor de procesul decizional, prea adesea constatăm că cetățenii sunt mult prea puțin implicați, mult prea puțini își asumă rolul de cetățean participant la deciziile politice și, din acest punct de vedere, trebuie să vedem care sunt cauzele și, cu siguranță, ele sunt și unele legate de construcția constituțională. Trebuie ca cetățenii să fie parte a deciziei și dacă ei își aleg președintele, și iată, astăzi își aleg în mod direct și parlamentarii, trebuie să mergem mai departe pentru ca apropierea lor și participarea lor la decizii să fie una deplină. Mai mult decât atât, cred că aceste aspecte trebuie discutate în ansamblul unei construcții instituționale care să aibă coerență”.

Dezbaterea a fost organizată sub înaltul patronaj al președintelui Camerei Deputaților, de Asociația Pro Democrația (APD) și Fundația Hanns Seidel în România. Printre vorbitori s-au numărăt: Ioan Stanomir, Cristian Preda, Valeriu Stoica, Bogdan Niculescu Duvăz, Sever Voinescu, Georgiana Iorgulescu, Sebastian Lăzăroiu, Crin Antonescu, Mihai Voicu, Viorel Micescu, Radu Carp, Dinu Zamfirescu.


(678 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Roberta Anastase: Este necesară o clarificare a puterilor în interiorul construcției democratice | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63242602348328 seconds.