Vineri, 30 Ianuarie 2009 - 06:08 AM Aleg.RO: Negocieri pentru Castelul Bran

Publicat de: ---

adevarul Intalnirea de ieri dintre Ministrul Culturii si Dominic de Habsburg, proprietarul castelului, a ramas fara niciun rezultat concret . Ministerul Culturii trebuie sa rezolve problema muzeului de la Bran pana la 18 mai 2009, cand expira acordul incheiat cu proprietarul locului, Dominic de Habsburg.

Comentata frecvent in ultimele zile, intalnirea dintre reprezentantul Guvernului roman si proprietarul castelului a avut loc ieri, urmata de o declaratie comuna a celor doi.

Cu putin timp in urma, intr-un interviu acordat NewsIn, arhiducele Dominic de Habsburg afirma ca doreste transformarea castelului ?intr-un muzeu international recunoscut?.

La randul sau, ministrul Culturii a declarat ca isi doreste aceasta intalnire, in care va apara ?punctul de vedere al statului?, fara a face precizari suplimentare.

Trei variante anuntate

Anunturile ce au urmat intalnirii de ieri raman in zona declaratiilor de intentii. Ministrul Culturii, referindu-se la pastrarea muzeului, a vorbit despre un posibil parteneriat ?stat-privat? sau despre achizitionarea castelului de catre stat.

O oferta in acest sens a fost facuta de proprietar Consiliului Judetean Brasov, in 2006, dar Ministerul Culturii s-a opus, considerand ca suma de 60 milioane de euro ceruta este prea mare.

Oricum, decizia pentru una dintre cele doua solutii trebuie luata la nivel guvernamental. Ministrul a afirmat ca va incerca discutarea subiectului inca din sedinta de buget de ieri.

Argumentul major pentru parteneriatul public-privat avansat de ministrul Culturii consta in faptul ca ?statul ar avea beneficii pe termen lung si ar participa la proiectele culturale si de dezvoltare regionala pe care le are Dominic de Habsburg?.

Desi Dominic de Habsburg si-a reafirmat dorinta ca Branul sa ramana ?un centru pentru Romania si chiar pentru lume? si ca fiecare turist sa doreasca sa-l vada si in pofida faptului ca si-a exprimat satisfactia ca ?ministrul intelege perfect ce ne dorim noi?, a fost avansata si o a treia posibilitate, inchiderea Muzeului Bran. Maine-dimineata, arhiducele Dominic de Habsburg se va intalni cu ministrul Turismului, Elena Udrea.

Strategie pentru dezvoltarea castelului

Arhiducele Dominic de Habsburg a anuntat angajarea firmei americane de investitii private Baytree Capital Associates pentru elaborarea unui plan strategic de dezvoltare a Castelului Bran.


(787 )

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Negocieri pentru Castelul Bran | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.