Joi, 29 Ianuarie 2009 - 06:13 AM Aleg.RO: Basescu, la 48% in sondaje

Publicat de: ---

adevarul
Presedintele Traian Basescu ar lua la urmatoarele alegeri prezidentiale 48 la suta din voturi, se arata intr-un sondaj al Centrului de cercetari socio-comportamentale Avangarde .

Cercetarea a fost realizata in perioada 18 ? 26 ianuarie, pe un esantion de 800 de persoane si are o marja de eroare de plus-minus 3,5%.

Respondentii i-au indicat pe Mircea Geoana, Calin Popescu Tariceanu si Traian Basescu drept cei mai potriviti candidati la functia suprema in stat din partea PSD, PNL si PDL.

Potrivit sondajului, Basescu ar intra in turul al doilea cu actualul edil general al Capitalei, Sorin Oprescu. Acesta din urma ar obtine, insa, doar 22 de procente.

Pe locurile urmatoare s-ar clasa, in ordine, fostul premier Tariceanu, cu 10 procente, liderul PSD, Mircea Geoana (cu 9%) si Corneliu Vadim Tudor (cu 5%).

Presedintele a pierdut, in ultimele sapte luni, zece procente din intentiile de vot ale romanilor. Un sondaj INSOMAR realizat in iulie 2008 il dadea castigator al urmatoarelor prezidentiale pe actualul sef al statului, cu 58%.

Basescu ar fi fost urmat, conform cercetarii citate, de acelasi Sorin Oprescu (12%) si de social-democratul Adrian Nastase (11%).


(924 )

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Basescu, la 48% in sondaje | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.