Joi, 29 Ianuarie 2009 - 06:12 AM Aleg.RO: Timiș: Primăriile nu au făcut recensământul romilor care vor locuințe

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News O singură primărie din Timiș a trimis un răspuns cererii Prefecturii de identifica numărul de romi care au făcut cerere pentru o locuință socială și terenurile disponibile pentru amplasarea acestor construcții, informează corespondentul AMOS News (Informatia.ro). Prefectura Timiș a trimis celor aproape 100 de primării din județ o cerere pentru a afla aceste cifre, care vor fi transmise ulterior Ministerului Dezvoltării. ANL vrea să înceapă un proiect-pilot care prevede construirea de locuințe sociale pentru romi. Până la termenul limită, luni, la solicitare a răspuns doar Primăria comunei Șag, după cum a spus prefectul Ovidiu Drăgănescu.

"Există posibilitatea să apară probleme în comunele unde sunt comunități mari de romi și unde alegerile au fost câștigate cu sprijinul lor. Dacă vor afla că au dreptul să primească locuințe, ar putea ieși scandal. Cei de la Primăria Șag ne-au trimis numărul de cereri, dar nu au precizat și terenurile pe care le-ar putea pune la dispoziție pentru aceste construcții. S-ar putea ca restul primarilor să fi trimis cererile direct la minister", a adăugat prefectul.

Terenul minim necesar pentru construirea locuințelor pentru romi este de două sute de metri pătrați, statul urmând să furnizeze banii necesari, în timp ce autoritățile locale se vor asigura de racordarea acestora la utilități, așa cum se face și la celelalte construcții efectuate din banii ANL.


(797 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Timiș: Primăriile nu au făcut recensământul romilor care vor locuințe | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6255989074707 seconds.