Miercuri, 28 Ianuarie 2009 - 06:12 AM Aleg.RO: Arad: Cinci proiecte privind infrastructura, pe masa consilierilor județeni

Publicat de: Paul PREDA

AMOS News Modernizarea infrastructurii județului Arad reprezintă o prioritate pentru conducerea Consiliul Județean, astfel că, vineri, pe masa de lucru a consilierilor județeni se vor afla cinci proiecte de hotărâre privind aprobarea documentațiilor tehnice de execuție, transmite corespondentul AMOS News (Informatia.ro). Proiectele vizează reabilitarea și modernizarea unor tronsoane de drum pentru un transport facil și modern nu numai pentru locuitorii din zonă, dar și pentru cei care tranzitează zonele vizate.

Tronsoanele de drum pregătite pentru modernizare sunt DJ 682A Tisa Nouă-Cruceni, DJ 609A Labașinț-Șiștarovăț, DJ 763A Târnăvița-Hălmăgel, DJ 682C Vladimirescu-Horia și DJ 709 Arad-Seleuș. „Pentru lucrările de reabilitare și modernizare a drumurilor menționate anterior din bugetul Consiliului Județean este necesară suma de 110.719.027 lei. Într-o primă fază, în ședința de Consiliu Județean se vor supune aprobării documentațiile tehnice, în vederea executării, urmând ca în funcție de fondurile pe care le vom primi de la bugetul de stat să stabilim efectiv modul de lucru”, a declarat Nicoale Ioțcu, președintele Consiliul Județean.

Lucrările la DJ Tisa Nouă-Cruceni se vor întinde pe o porțiune de 3,1 km. Se dorește ca prin modernizarea acestui tronson să se decongestioneze traficul greu dinspre Lipova spre Timișoara, prin ocolirea municipiului Arad. Pe tronsonul Târnăvița-Hălmăgel se va interveni pe o lungime de 5,8 km, pentru a se face legătura dintre județul Arad și Hunedoara.

În ceea ce privește modernizarea DJ Vladimirescu-Horia, se va moderniza pe o lungime de 4,7 km. Modernizarea are ca obiectiv decongestionarea traficului pe DN 7 la intrarea în municipiul Arad. O lucrare de amploare se va efectua pe o porțiune de 38,4 km, pe DJ 709 Arad-Seleuș. Este un tronson important deoarece asigură leagătura cu stațiunea Moneasa.


(408 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Paul PREDA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Arad: Cinci proiecte privind infrastructura, pe masa consilierilor județeni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62591004371643 seconds.