Miercuri, 28 Ianuarie 2009 - 06:12 AM Aleg.RO: Parlamentarii PSD Știrbu și Mârza află pe 10 februarie verdicul dat de ÎCCJ

Publicat de: Mihaela ȘTEFAN

AMOS News Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) va decide, pe 10 februarie, dacă Gavril Mârza și Petru Știrbu sunt vinovați că s-ar fi folosit de funcțiile deținute în județul Suceava, pentru a-i obliga pe mai mulți administratori ai unor societăți din județ să facă donații către Fundația Culturală "Armonia".

Parlamentarii PSD s-ar fi folosit, în timpul campaniei electorale din 2004, prin intermediul fundației, de două cărți publicate de către Fundația culturală "Armonia", a mai susținut procurorul. Una din cărți ar fost publicată, potrivit reprezentantului parchetului, la cererea președintelui PSD din acel moment, Adrian Năstase.

Procurorul nu a dat detalii despre eventuala implicare a lui Năstase.
DNA a cerut instanței condamnarea celor trei la închisoare cu executare și confiscarea unei sume de aproximativ 2,8 miliarde lei vechi, reprezentând suna încasată de fundația "Armonia", în întreaga sa activitate.

Procurorii anticorupție au dispus, în 13 decembrie 2006, trimiterea în judecată a lui Gavril Mârza, pe atunci președintele Consiliului Județean și șeful filialei PSD Suceava, și a deputatului Ioan Stan, vicepreședintele PSD Suceava, acuzați că s-au folosit de funcțiile deținute în partid în scopul obținerii de foloase necuvenite.
Alături de cei doi a fost trimis în judecată și Petru Știrbu, director în cadrul Consiliului Județean Suceava și fost vicepreședinte al Organizației Județene Suceava a PSD, acuzat de complicitate cu Mârza și Stan.


(351 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Mihaela ȘTEFAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Parlamentarii PSD Știrbu și Mârza află pe 10 februarie verdicul dat de ÎCCJ | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62218594551086 seconds.