Miercuri, 28 Ianuarie 2009 - 06:12 AM Aleg.RO: Amanari la Parlament

Publicat de: ---

cronicaromana CEN, in stand-by
Comisia economica si pentru industrii a Senatului a amanat la solicitarea Ministerului Economiei (ME), dezbaterea Ordonantei de Urgenta a Guvernului Tariceanu privind infiintarea Companiei Energetice Nationale (CEN) . Printr-o adresa transmisa Comisiei, sub semnatura secretarului de stat Tudor Serban, ministerul solicita sa nu se ia in dezbatere actul normativ pana cand Guvernul se va pronunta daca il mentine sau il abroga. In documentul citat, ME reaminteste ca a solicitat Executivului “sa elaboreze un punct de vedere privind respingerea OUG”. Secretarul comisiei senatoriale, social-democratul Serban Mihailescu, a precizat ca, in adoptarea unei pozitii, se asteapta si raspunsul Comisiei Europene, care a fost notificata privind constituirea CEN.
Pe de alta parte, membrii comisiei au anuntat ca vor propune plenului Senatului desfiintarea Autoritatii Nationale pentru Comunicatii si respingerea ordonantelor de urgenta prin care aceasta ia locul vechii Autoritati Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiilor (ANRCTI) si trece de sub control parlamentar sub unul guvernamental.

Inapoi la minister…
Deputatii din Comisia juridica au decis amanarea pentru doua saptamani a proiectului legislativ de modificare a legii privind Statutul judecatorilor si procurorilor. Proiectul de lege se refera la modalitatea de numire a procurorilor, iar decizia amanarii a fost luata pentru ca Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti sa aiba posibilitatea sa vina cu un punct de vedere in aceasta problema. Vicepresedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Florin Iordache, unul dintre initiatorii proiectului de lege, a precizat ca un punct de vedere de la ministerul de Resort este necesar, intrucat senatorii au decis ca propunerea de numire a procurorilor sa fie facuta de catre minister, iar aprobarea sa o dea CSM, pe cand proiectul initial sustinea altceva (propunerea sa fie facuta de catre CSM si sa fie aprobata de presedinte). Amanate au fost si dezbaterile privind Legea antinomenclatura, urmand ca actul normativ sa fie discutat la pachet cu Legea lustratiei, intr-o viitoare sedinta comuna a comisiilor juridica si pentru drepturile omului. O problema este si faptul ca atata initiatorii Legii nomenclaturii - Cozmin Gusa si Lavinia Sandru, precum si cel al Legii lustratiei - Mona Musca - nu mai sunt parlamentari, astfel ca este nevoie ca cineva sa isi asume aceste proiecte legislative.

34 de proiecte respinse
Comisia pentru administratie publica a Camerei Deputatilor a respins majoritatea propunerilor legislative aflate pe ordinea de zi pentru avize, fiind considerate “paralelisme legislative” sau initiative fara justificare. Astfel, presedintele Comisiei, Sulfina Barbu, a propus respingerea a 34 de proiecte si amanarea a cinci initiative pentru discutarea acestora, in sedinta de luni a Comisiei, in prezenta initiatorilor. Membrii Comisiei au respins si o propunere legislativa pentru completarea Legii privind autorizarea lucrarilor de constructii. “E vorba de o propunere prin care antenele parabolice se pot amplasa fara autorizatie si fara avize. Este un lucru de neacceptat”, a explicat vicepresedintele Comisiei, Mircea Dusa. Printre initiativele amanate pentru saptamana viitoare se mai numara si cea referitoare la transformarea cazarmilor dezafectate ale MApN in locuinte sociale pentru tineret, pentru chiriasii evacuati din casele nationalizate, scoli si gradinite.


(364 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Amanari la Parlament | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59736299514771 seconds.