Luni, 26 Ianuarie 2009 - 05:20 AM Aleg.RO: Senatorul de Bihor Cseke Attila: Indiferent că e numit politic sau nu, atribuțiile prefectului ar trebui clarificate

Publicat de: Vasile ICHIM

AMOS News

Senatorul UDMR Cseke Attila susține că deconcentratele ar trebui să treacă în subordinea autorităților locale, iar atribuțiile prefectului ar trebui clarificate în viitoarea Constituție, transmite corespondentul AMOS News (Informatia.ro).

Conform Raportului Prezidențial de Analiză a Regimului Politic și Constituțional din România, un raport care pune în dezabatere problema modificării Constituției, prefectului îi sunt puse în discuție atribuțiile considerate până acum neclare.


Conform reprezentanților UDMR Bihor, această observație este întemeiată și este într-adevăr nevoie de modificarea actualului statut pe care îl are prefectul. „Propunerea noastră este acea că indiferent că e numit politic sau nu, atribuțiile prefectului ar trebui clarrificate, astfel încât ele să se limiteze la controlul de legalitate a actelor emise de autoritățile locale”, a declarat senatorul Cseke Attila care a explicat că în cazul în care deconcentratele vor trece în subordinea autorităților locale se va putea vorbi în mod realist de autonomie locală.


(543 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vasile ICHIM


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Senatorul de Bihor Cseke Attila: Indiferent că e numit politic sau nu, atribuțiile prefectului ar trebui clarificate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59704399108887 seconds.