Miercuri, 29 Octombrie 2008 - 04:23 AM Aleg.RO: Functionari din Primaria Capitalei, retinuti pentru escrocherie  

Publicat de: ---

evenimentulzilei Miercuri, 29 Octombrie 2008 Opt persoane, intre care interlopul Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Beoru, si patru functionari din Primaria Capitalei, au fost retinute marti, dupa-amiaza, fiind acuzate de escrocherii imobiliare in Bucuresti, potrivit unor surse judiciare .

Sursele citate au declarat, marti seara, ca anchetatorii au facut perchezitii acasa si la locurile de munca a 14 persoane. Potrivit primelor informatii despre caz, opt dintre cei cercetati ar putea fi acuzati de escrocherii imobiliare, urmand sa fie prezentati instantei Tribunalului Bucuresti, miercuri dimineata, pentru a li se emite mandate de arestare preventiva.

Intre persoanele cercetate se numara si un director de la Directia de cadastru din Primaria Capitalei.

In urma perchezitiilor au fost descoperite, printre altele, si documente de proprietate false.

Din vara, Gigi Boeru este cercetat in libertate dar cu interdictia de a parasi tara intr-un dosar judecat de Curtea de Apel Bucuresti, el fiind acuzat ca a obtinut, prin inselaciune si santaj, de la o societate, un teren de 3,6 hectare pe insula Lacului Fundeni.

Procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Gigi Boeru si a lui Ion Baboi, un alt membru al gruparii, insa instanta a decis ca cei doi sa fie judecati in libertate, cu interdictia de a parasi tara.

Potrivit anchetatorilor, in acest dosar Gigi Boeru este acuzat ca, impreuna cu alte cinci persoane, ar fi obtinut, prin inselaciune, fals si amenintari, un teren de 3,6 hectare aflat pe insula Lacului Fundeni, in valoare de 800.000 de euro, care se afla in proprietatea legala a unei societati comerciale.

Politiea Capitalei informa la aceea data ca membrii grupului infractional, printre care se afla si fostul proprietar al terenului respectiv, sunt acuzati ca au falsificat mai multe documente pe care le-au folosit apoi pentru a intra in proprietatea terenului de pe insula Lacului Fundeni.

Cei sase au fost depistati in urma unei actiuni organizate de politistii bucuresteni, impreuna cu Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti si cu sprijinul DGIPI si SPIR. Astfel, anchetatorii au facut patru perchezitii la domiciliile membrilor gruparii, in urma carora au gasit documente pe care cei sase le foloseau.

Gigi Boeru, zis Gheorghe Constantinescu, in varsta de 57 de ani, a fost cercetat si judecat in mai multe randuri, in unele cazuri alaturi de alte persoane cunoscute in mediile infractionale, precum Fane Spoitoru sau fratii Florin si Sotirachi Gostin.

Tot in aceasta vara, in vizorul anchetatorilor s-a mai aflat o grupare de escroci imobiliari care actionau in Sectorul 5 al Capitalei, printre cele aproximativ 15 persoane cercetate in acest caz numarandu-se si doi functionari si doi agenti imobiliari. Cei verificati in acest dosar au fost trimisi in judecata in doua loturi.

Sursa: Mediafax


(798 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Functionari din Primaria Capitalei, retinuti pentru escrocherie   | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58347201347351 seconds.