Miercuri, 29 Octombrie 2008 - 04:23 AM Aleg.RO: Galați: Primarii PD-L au pichetat Prefectura și Consiliul Județului, acuzând Guvernul de discriminare

Publicat de: Corina MISĂILĂ

AMOS News Prefectura și Consiliul Județului Galați au fost pichetate astăzi, la ora 13.00, de aproximativ 100 de primari, viceprimari, consilieri locali și județeni PD-L, acuzând Guvernul de discriminare, în ceea ce privește repartiția fondurilor, către bugetele locale, prin HG nr.1155, transmite corespondentul AMOS News.

Participanții la protest au purtat lozinci cu mesaje la adresa Guvernului: “Nu discriminării pe criterii politice în administrația publică locală gălățeană!”, “Guvernul TăriGeoană împarte banii pe sprânceană” sau “Nu discriminați politic PDL-ul în județul Galați!”.

“Este o acțiune care se dorește a fi un semnal de alarmă față de modul nefericit în care au fost alocați banii prin hotărârea de Guvern. Prin HG nr.1155, 73710 de cetățeni au fost discriminați politic, repartizarea fondurilor făcându-se doar pe criteriul apartenenței politice a primarilor, cei ai PDL fiind excluși, sau au primit alocări minime. În fapt, din cele opt localități din județul Galați care nu au primit nici un leu, șapte sunt conduse de primari PDL. Considerăm că nu este moral ca aproximativ 12% din populația Galațiului să nu beneficieze de șansa unei dezvoltări social-economice, numai din cauza faptului că la 01.06.2008 au ales să fie reprezentanți de primari PDL”, a precizat Eduard Filkenstein, primarul municipiului Tecuci .

Potrivit lui Filkenstein, au fost depuse mai multe memorii către Guvernul României, prin care se solicitau ajutoare în bani pentru familiile afectate și refacerea orașului Tecuci, grav afectat de inundațiile din septembrie 2007. Mai mult, edilul-șef al Tecuciului susține că față de cei din județele din nordul Moldovei, care au primit atât materiale de construcții cât și bani pentru refacerea locuințelor afectate de inundații, municipiul Tecuci nu a primit nimic.

“Acest protest  ar fi trebuit să parcurgă etapele legale, dar reprezentanții PDL nu s-au obosit să o facă. Pe mine mă miră că această acțiune este promovată de doi candidați la alegerile parlamentare: Mircea Toader și Petru Lificiu. Îmi pare rău pentru domnii primari și pentru persoanele care au fost târâte cu forța în această acțiune. Noi nu îi putem ajuta cu nimic. Nu sunt bani în Fondul de rezervă al CJ. În prezent, la nivelul bugetului local al Consiliului Județului Galați, se înregistrează un deficit de opt milioane lei pentru capitolul de asistență socială, având în vedere că de la bugetul de stat nu am primit fonduri, în acest an, pentru rectificări bugetar”, a afirmat președintele CJ Galați, Eugen Chebac (PSD).

Întrebat dacă oamenii au fost aduși cu forța să protesteze în fața Consiliului Județului, consilierul județean PDL Mircea Toader a negat cu vehemență acest lucru. “Nu este adevărat că primarii au fost aduși cu forța aici. Un singur lucru m-au întrebat: de ce au fost discriminați, de ce nu au primit bani așa cum au primit primarii PSD și PNL? Toată lumea are nevoie de fonduri, repartizarea banilor nu ar  fi trebuit să se facă pe criterii politice”, a declarat Mircea Toader, prim vicepreședintele PDL Galați.

Conducerea PDL Galați a înmânat protestul prefectului Gabriel Panaitescu, care a promis că îl va trimite premierului Tăriceanu. “Am convingerea că prefectul este de bună -credință și sprijină primarii Galațiului”, a conchis primarul Tecuciului, Eduard Filkenstein.

Protestul este semnat de Eduard Filkenstein-primarul municipiului Tecuci, Tonița Marian- primarul comunei Bălăbănești, Florea Aurel- primar comuna Drăgănești, Costea Nelu-primarul comunei Matca, Tudose Maricel -primar comuna Movileni și Buruiană Gheorghe -primar comuna Rediu.

“Prin acest protest ne exprimăm profunda nemulțumire cu privire la modul de repartizare, către bugetele locale, a sumelor provenite din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, în condițiile în care comunele pe care le reprezentăm nu au beneficiat de prevederile acestui act normativ” , se arată în protestul înmânat premierului Tăriceanu.


(715 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Corina MISĂILĂ


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Galați: Primarii PD-L au pichetat Prefectura și Consiliul Județului, acuzând Guvernul de discriminare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.2308540344238 seconds.