Sâmbătă, 30 August 2008 - 05:07 AM Aleg.RO: UDMR Sălaj începe goana după locuri în parlament

Publicat de: Iulian DUMA

AMOS News Adunarea reprezentanților Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), filiala Sălaj, a desemnat candidaturile la alegerile parlamentare din toamnă. Dintre cele 6 colegii electorale ale județului Sălaj, 4 pentru Camera Deputaților și 2 pentru Senat au fost depuse 4 candidaturi, transmite corespondentul AMOS News. Astfel, pentru Cameră la colegiul electoral al orașului Cehu Silvaniei va candida liderul UDMR Sălaj, Seres Denes. Pentru colegiul electoral al orașului Șimleu Silvaniei va candida doctorul Szeman Petru. În același context, în colegiul Șimleu Silvaniei + Cehu Silvaniei pentru Senat, candidatul Uniunii este actualul senator Fekete-Andras Szabo Levente.

Pentru al doilea colegiu electoral pentru Senat, Zalău + Jibou, UDMR Sălaj merge cu Csutak Nagy Laszlo.

Singurele probleme pentru formațiunea politică a lui Seres Denes le reprezintă colegiile pentru Camera Deputaților din municipiul Zalău și Jibou.

Senatorul Fekete Andras a declarat că „aici nu avem candidați pentru că suntem slab reprezentați. Cu toate acestea, va trebui ca până pe 5 septembrie să înaintăm către conducerea centrală a UDMR lista cu numele celor 2 candidați pentru Camera Deputaților”.

Referitor la șansele pe care le are filiala sălăjeană a UDMR de a obține locuri în parlament, senatorul Fekete a precizat că „ne dorim păstrarea celor 2 posturi din Parlament, pe care le avem din 1992 încoace. Acest lucru va fi foarte greu însă, conform redistribuirii voturilor, noi putând în același timp pierde sau câștiga un loc în parlamentul României. Este posibil, tot ca urmare a redistribuirii voturilor, să iasă candidatul UDMR Sălaj din zona Zalău - valea Someșului, locuită în mare majoritate de români. Redistribuirea este o adevărată loterie”.


(721 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Iulian DUMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

UDMR Sălaj începe goana după locuri în parlament | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60724282264709 seconds.