Vineri, 29 August 2008 - 05:23 AM Aleg.RO: Arad: CJ a devenit membru al Institutului Regiunilor Europei

Publicat de: Paul PREDA

AMOS News La invitația Institutului Regiunilor Europei, președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a participat la cea de a IV - a Conferință a Regiunilor și Orașelor Europene, care a avut loc, recent, la Salzburg, informează corespondentul AMOS News. La conferință au participat înalți demnitari ai țării gazdă, personalități politice ale Uniunii Europene, reprezentanți aleși ai orașelor și regiunilor, bănci, firme și societăți financiare.

Conferința, a cărei temă a fost „Economia întâlnește politica – creșterea importanței economice a regiunilor și orașelor din Europa”, a fost deschisă de președintele Institutului Regiunilor Europei și fostul președinte al Landului Salzburg, Franz Schausberger, de Ministrul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale, ambasador Rudolf Lennkh, Ministrul Federal de Interne, Maria Fekter, președintele Comitetului Regiunilor, Luc van den Brande și Comisarul European pentru Sănătate, Androula Vassiliou.

După alocuțiunile în plen, conferința a fost structurată pe grupe de lucru, cu următoarele teme: Modele actuale de finanțare a proiectelor de infrastructură locală și regională; Turismul în Regiunile și Orașele Europene; Energie, apă și deșeuri în Regiuni și Orașe; Cercetarea și inovația regională. O zi a conferinței a fost dedicată regionalismului și descentralizării în Europa centrală și de sud-est.

Ca urmare a evaluării beneficiilor prezenței la această conferință și prin prisma relațiiilor stabilite, președintele Consiliului Județean. Arad a acceptat invitația ca județul Arad să devină membru al Institutului Regiunilor Europei cu începere din anul 2009, devenind astfel primul județ din România care dobândește această calitate.


(666 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Paul PREDA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Arad: CJ a devenit membru al Institutului Regiunilor Europei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59108018875122 seconds.