Joi, 28 August 2008 - 05:35 AM Aleg.RO: Comisia de Apărare a Camerei Deputaților, la Reșița

Publicat de: Vali POPOVICI

AMOS News Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Camerei Deputaților s-a întrunit la Reșița pentru a dezbate o serie de probleme cu care se confruntă MApN și MIRA, transmite corespondentul AMOS News.

Municipiul Reșița a fost gazda unei întâlniri a Comisiei de Apărare , Ordine Publică și Siguranță Națională a Camerei Deputaților. Membrii comisiei s-au întâlnit cu structurile din 6 județe ale Ministerelor Apărării și Internelor.

Comisia de Apărare din Camera Deputaților a ieșit în teren să dea piept cu realitatea din teritoriu și să vadă lucrurile așa cum sunt în realitate și nu doar cum se văd din birou. Astfel, șefii din teritoriu ai Inspectatelor de Poliție, pentru Situații de Urgență, sau ai structurilor militare din 6 județe și-au spus rând pe rând păsul. Reprezentanții MApN, ai MIRA și direcțiilor din județele Caraș Severin, Timiș, Mehedinți, Arad, Bihor, și Hunedoara au purtat discuții cu președintele Comisiei, deputatul Costică Canacheu, deputații Nicolae Mircovici. Ilie Cristean și Marius Iriza.

Întâlnirea a fost prima de acest gen și a avut ca scop aducerea în atenția factorilor de decizie a problemelor privind aplicarea efectivă a unor legi, lacune legislative și nu în ultimul rând, nemulțumirile cu care se confruntă cei care lucrează în aceste domenii- mai exact, cei care aplică legea.

Pe ansamblu, inițiatorii întâlnirii sunt mulțumiți de rezultate fiindcă în acest fel au fost făcute cunoscute o serie de probleme și nemulțumiri ale celor care aplică legea.

În aceeași întâlnire, s-au făcut și propuneri ce vizează modul de restructurare al MApN-ului, statutul și salarizarea cadrelor militare și Armatei Române, precum și bugetele sau dotarea Armatei, a Poliției, Jandarmeriei sau Inspectoratelor pt Situații de Urgență.
Seria întâlnirilor va continua în etape regionale.

Președintele Comisiei, deputatul Costică Canacheu, spune că se aplică amenzi pe care ne le achită nimeni, că există legi care nu sunt în acord cu realitatea, că toate acestea pun în dificultate autoritățile, că se vor face propuneri de modificare a unor legi prin soluțiile găsite în teren.

Raportorul primei ședințe, deputat Nicolae Mircovici, s-a referit mai mult la problematica MapN, și spune că restructurarea armatei nu s-a făcut conform interesului național, că guvernanții nu se gândesc la situația politică actuală, că nu este normal ca județe întregi să nu mai aibă nici o unitate militară, că armata rămâne fără oameni din cauza salariilor și a demisiilor, că ministerul finanțelor nu alocă fondurile așa cum trebuie, că aviația română este la pământ- ca și bugetul armatei de altfel


(718 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vali POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Comisia de Apărare a Camerei Deputaților, la Reșița | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.533860206604 seconds.