Luni, 14 Iulie 2008 - 05:07 AM Aleg.RO: Contractul Dalli a fost reziliat de primarie

Publicat de: ---

Sfin Contractul Dalli a fost reziliat de primarie 11/07/2008 Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, vinerea trecuta, ca a reziliat, chiar în acea zi, contractul cu firma Dalli, care administreaza majoritatea parcarilor cu plata din Bucuresti . Anuntul a fost facut la finalul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), Oprescu tinând sa precizeze, în momentul efectuarii anuntului, ca „nu a trecut decât o ora si jumatate de la rezilierea contractului cu firma Dalli”. Mai mult, Sorin Oprescu i-a invitat pe toti directorii structurilor din Primaria Capitalei care în urma controalelor nu au fost gasite în regula sa-si dea demisia.
La sfârsitul lunii mai 1995, firma Dalli Exim a câstigat licitatia organizata de Primaria Capitalei pentru administrarea a 52 de parcari din zona centrala a orasului. Dalli Exim a câstigat licitatia oferind municipalitatii 55,5% din încasari.
Dalli Exim SA a fost înfiintata de Dorin Cocos, sotul secretarului executiv al PD-L, Elena Udrea, si de Adrian Petrache, prieten si partener de afaceri al lui Alexandru Bittner, despre care se afirma ca a fost, la un moment dat, „omul de casa” al fostului premier Adrian Nastase.
Anuntul rezilierii contractului cu Dalli, care marcheaza o puternica lovitura de imagine a lui Sorin Oprescu, vine dupa ce, tot saptamâna trecuta, doi directori din primarie au demisionat, iar un al treilea a fost destituit de primarul general.
Sorin Oprescu a declarat ca,
în urma controlului facut în primarie dupa preluarea mandatului, au fost gasite mai multe nereguli, pentru care a sesizat deja institutiile abilitate.
În replica, fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, a afirmat ca ceea ce succesorul sau Sorin Oprescu a prezentat drept un raport al echipei sale la 20 de zile de la preluarea mandatului reprezinta de fapt extrase din raportul Curtii de Conturi, facut public în luna mai, raport fata de care, de altfel, primaria a prezentat obiectiuni. Curtea de Conturi dispusese, atunci, sesizarea Tribunalului Bucuresti pentru stabilirea raspunderii civile delictuale si a obligarii la plata catre PMB a unor sume considerate ca fiind prejudiciu la bugetul municipalitatii. (A.B.)


(569 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Săptămâna Financiară

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Săptămâna Financiară:

Contractul Dalli a fost reziliat de primarie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59752488136292 seconds.