Luni, 30 Iunie 2008 - 04:23 AM Aleg.RO: Primarii pleaca, obiceiurile raman

Publicat de: ---

Sfin Primarii pleaca, obiceiurile raman 27/06/2008 de Gabriela Vranceanu Firea Bucurestenii l-au votat pe doctorul Sorin Oprescu pentru a conduce destinele minunatei urbe in urmatorii patru ani . Dupa succesul de la Capitala, au si aparut primele sondaje de opinie privind intentiile de vot ale alegatorilor la prezidentiale. Se vede treaba ca aceasta campanie de la locale i-a priit domnului Oprescu, pentru ca nu doar l-a infrant pe omul lui Basescu, Vasile Blaga, ci e la numai 5 puncte distanta de insusi Traian Basescu!
Prietene, cum ar spune doctorul, am cam pus-o! Pe cine si unde? Pe pacienta, pe patul chirurgical! Adica pe primarie, in cui! Pai cum o sa-i mai arda domnului Oprescu de primarie si de problemele noastre, ale bucurestenilor de rand, daca deja i s-a suit la cap cu sondajele?! E om politic, e adulat, iubit, frecventat, e rugat, gadilat, cautat.
Cand intrebi de el, e la televizor. Dar nu la oricine, pe la prieteni. Bravo lui, e o cinste pentru oricine sa aiba prieteni. Nu e treaba noastra sa descoasem firul in patru despre cat de interesate sunt unele prietenii in viata unui om. E trecut prin multe, va intelege la momentul potrivit. Legea compensatiilor functioneaza, precum si cea care decreteaza ca o minune nu tine decat trei zile.
Doar atat a fost independent domnul Oprescu. Pe urma, ne-a aratat cat de simplu e sa schimbi un grup de interese cu altul, cat de usor este sa plece baietii destepti ai lor si sa vina ai nostri, cum afacerile pe care ieri le condamnai, azi le poti comanda si inca cu si mai mare dibacie. Nu vreau sa vorbesc cu pacat si nu vreau sa fiu neincrezatoare apriori. Dar citesc si eu in presa ca figurile ciudate ale domnului Videanu au fost inlocuite de unele cel putin la fel de curioase, numai ca acum fac parte din staff-ul domnului Oprescu.
Cel putin trei dintre consilierii noului primar general fac parte din cercuri politice si de afaceri. Adrian Thiess, Radu Negrei si Victor Dimitriu sunt doar trei dintre personajele care roiesc vioi in jurul lui Sorin Oprescu. Primul, Adrian Thiess, membru PD-L, a si starnit controverse, in campania electorala, cand a indicat numarul de cont al unui off-shore pentru a se face donatii pentru campanie - potrivit „Evenimentului zilei“. Acum, e foarte preocupat de Directia de investitii a Primariei Capitalei. Mergem mai departe. Domnul Radu Negrei are, potrivit aceluiasi cotidian, si nu numai, o relatie stransa cu un controversat om de afaceri, Costel Bobic. Cat despre Victor Dumitriu, seful de campanie al lui Sorin Oprescu, a lucrat cu unul dintre baietii destepti de pe piata energiei, Bogdan Buzaianu. Si a fost secretar de stat in trei cabinete: Vacaroiu, Stolojan si Nastase. În ultima perioada, este interesat de Directia de buget-finante a primariei.
Va las pe dumneavoastra sa decideti daca, avand un asemenea grup de consilieri, Sorin Oprescu va reusi sa fie independent de cercurile politice si de interese financiare, asa cum a promis in campanie ca va fi. Tare mi-e teama ca vom ramane, in ceea ce-l priveste, cu aceeasi impresie: un baiat de gasca, bun de iesit la o bere, un tip simpatic, charismatic, dar cam atat. Nu-i fac proces de intentie. Dar, dupa cum se vede treaba, se va lasa scaldat in cazanul cu smoala pregatit de propriii lui aliati, altfel oameni de isprava, dar nicidecum filosofi, ci inclinati catre business si putere. Noroc ca are pe cine sa dea vina: pe Consiliul General format din PD-L si PNG. Parca am mai auzit placa asta si la un alt primar general. Cum il chema, ca-mi scapa numele? Basescu?

P.S. Precizez ca ÎNCA mai am incredere in primarul general Sorin Oprescu. Sper ca aceste balbaieli de la inceput sa fie doar rodul dezorganizarii create pentru ca si-a construit echipa mult prea rapid, de aceea patrunzand multi oportunisti. Are de la mine 6 luni de cec in alb. Dar nu mai mult. Ne vedem peste 6 luni!


(885 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Săptămâna Financiară

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Săptămâna Financiară:

Primarii pleaca, obiceiurile raman | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6247661113739 seconds.