Vineri, 27 Iunie 2008 - 04:39 AM Aleg.RO: Basescu si Oprescu, despartiti de cinci procente  

Publicat de: ---

evenimentulzilei Romulus Georgescu
Vineri, 27 Iunie 2008 Intr-un sondaj IMAS, presedintele este cotat la 45%, in timp ce primarul Capitalei este creditat cu 40% .

Pentru prima oara de cand este presedinte, Traian Basescu este concurat serios la capitolul ancredere an personalitatile politice. Un sondaj IMAS la nivel national, dat ieri publicitatii, al crediteaza pe actualul sef al statului cu 45% aprecieri pozitive, an timp ce primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, este cotat la 40%. Sondajul a fost efectuat an perioada 6-19 iunie, ceea ce demonstreaza ca ascensiunea lui Oprescu este determinata de prestatia din campania electorala si de victoria de la Primaria Capitalei. Topul ancrederii este completat de Theodor Stolojan (PDL) - 26%, Gigi Becali (PNG) - 25%, Calin Popescu- Tariceanu (PNL) - 23%, Mircea Geoana (PSD) - 21%, Emil Boc (PDL) - 20%. Bogdan Olteanu (PNL) - 13% este la egalitate cu presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. Ei sunt urmati de Miron Mitrea (PSD) - 8%, Marko Bela (UDMR) - 6%, Daniela Popa (PC) si Ioan Talpes (Uniunea Populara Social Crestina) - ambii cu 5%.

Doctorul, direct an top

Sondajele efectuate periodic de catre IMAS i-au masurat pe presedintii partidelor politice, premierul si presedintele Romaniei. In functie de evenimentele curente, an lista de personalitati sondate au fost incluse si alte nume. Pana acum, Sorin Oprescu nu fusese inclus an cercetarile IMAS. Alegerile pentru Primaria Capitalei au schimbat aceasta situatie. Doctorul a intrat an top direct pe locul doi, distanta de cinci procente fiind cea mai mica, an cercetarile IMAS, dintre Traian Basescu si al doilea clasat. In ianuarie 2007, presedintele se bucura de ancrederea a 57% dintre romani, an timp ce al doilea clasat, Theodor Stolojan, avea 34%. In iunie 2007, Basescu era cotat la 56%, iar Gigi Becali, la 33%. In octombrie 2007, seful statului avea un scor de 55%, iar Becali, de 31%.

PDL ar castiga parlamentarele

Cu toate ca alegerile locale au demonstrat un relativ echilibru antre PDL si PSD la votul politic, pentru consilierii judeteni, an sondajul IMAS democrat-liberalii conduc detasat. PDL ar obtine 40% din voturi la alegerile parlamentare, an timp ce PSD ar fi sprijinit de 26% dintre cei care s-ar prezenta la urne. Cu PNL ar vota 18%, UDMR si PNG sunt cotate la limita pragului electoral, cu 5%, an timp ce PRM, cu 3%, ar ramane an afara parlamentului. Intr-o cercetare IMAS din luna noiembrie 2007, PDL era cotat cu 37%, PSD avea 18%, iar PNL - 16%.

SCEPTICISM

50% dintre romani cred ca tara se andreapta antr-o directie gresita

Rezultatele sondajului vin pe un fond de scepticism al romanilor fata de modul an care este condusa tara. Intrebati daca guvernul actual conduce Romania mai bine sau mai rau decat precedentul, care l-a avut an frunte pe Adrian Nastase, 46% dintre subiecti au raspuns 'la fel'. Un procent de 23% dintre romani cred ca guvernul actual este mai performant si tot 23% sustin contrariul. 8% dintre cei chestionati nu au raspuns. Mai mult, 50% dintre cei intervievati sunt de parere ca Romania se andreapta antr-o directie gresita. Doar 43% au spus ca tara se andreapta antr-o directie buna, iar 7% nu au stiut ce sa raspunda. Sondajul IMAS a fost realizat pe un esantion reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, de 1.245 de persoane, cu o marja de eroare de 2,8%.

 

Cititi si: EDITORIALUL EVZ: Oprescu nu poate refuza duelul cu Basescu


(677 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Basescu si Oprescu, despartiti de cinci procente   | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57386088371277 seconds.