Joi, 26 Iunie 2008 - 04:28 AM Aleg.RO: Senatorii fac programul TV!  

Publicat de: ---

evenimentulzilei Andi Manciu
Joi, 26 Iunie 2008 Senatorii au modificat ieri Legea audiovizualului astfel incat posturile de televiziune vor fi obligate sa-si alcatuiasca programele de stiri in asa fel incat ponderea stirilor pozitive sa fie egala cu cea a stirilor negative .

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) va trebui sa stabileasca an ce masura stirile au o abordare pozitiva sau negativa.

Proiectul de modificare a Legii audiovizualului le apartine senatorului Gheorghe Funar (PRM) si deputatului Ioan Ghise (PNL). El a fost respins initial de Camera Deputatilor. Potrivit initiatorilor, scopul masurii este 'de a ambunatati climatul general si de a oferi sansa publicului sa aiba perceptii echilibrate asupra vietii cotidiene, atat din punct de vedere psihic, cat si emotional'. Funar si Ghise sustin ca stirile despre crime, decese si violuri ar duce la escaladarea bolilor cronice, cauzate de sta- rile psihice depresive induse de programele TV. Cei doi au invocat si 'exemple preluate din carti', care arata ca 'negativismul ucide'. In acest caz, Senatul este Camera decizionala.

Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a catalogat masura drept nefunctionala si ampotriva legislatiei europene an domeniu. 'O stire este o stire, ea nu este pozitiva sau negativa, ci reflecta pur si simplu o realitate. Nu cred ca introducerea unui criteriu cantitativ este functionala', a declarat Popescu, citat de Mediafax.


(641 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Senatorii fac programul TV!   | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5344250202179 seconds.