Marți, 05 Aprilie 2005 - 07:55 PM Aleg.RO: Valentin Nicolau nemulțmit de programul audierilor

Publicat de: ---

AMOS News Ca urmare a faptului ca, in cursul zilei de marti, Raluca Turcan, presedinte al comisiei parlamentare de ancheta privind activitatea SRR si SRTv, a transmis o invitatie la audieri, pentru marti, de la ora 11, unui numar de 55 de angajati ai SRTv din cei 111 care si-au aratat disponibilitatea de a fi audiati, va remitem punctul de vedere al presedintelui-director general al SRTv, Valentin Nicolau Stimată doamnă Președinte,

Astăzi 5 aprilie 2005, la ora 16.34, pe faxul Departamentului Comunicare și Reprezentare al TVR a fost primită o adresă din partea Comisiei parlamentare de anchetă privind evaluarea activității SRR și SRTv. Prin intermediul acesteia, primii 55 de angajați ai Televiziunii Publice, din cei 111 care și-au manifestat disponibilitatea de a veni în sprijinul activității Comisiei, au fost invitați toți pentru audieri mâine, 6 aprilie 2005, ora 11.

Considerăm jignitoare atitudinea dumneavoastră la adresa profesionișitilor din TVR, în situația în care, pentru persoanele care au transmis delațiuni și alte reclamații pe adresa de e-mail a comisiei, v-ați rezervat de aproximativ 10 ori mai mult timp. În primele două zile de audieri alocate Televiziunii Române au fost ascultate doar 10 persoane, adică în medie 5 persoane zilnic! Este o formă de desconsiderare a ideii de justiție, dovada atitudinii părtinitoare față de prezumția de vinovăție pe care unii dintre membrii Comisiei par a și-o manifesta constant.

Dincolo de imposibilitatea practică de a audia cu adevărat și cu bună-credință 55 de persoane într-o singură zi, vă reamintim că toți angajații TVR care și-au exprimat dorința de a fi audiați sunt implicați în procesul de producție editorială sau se află în deplasări în interes de serviciu. Considerăm că este și o impietate asupra activității lor în situația în care mare parte dintre ei pregătesc programele pe care Televiziunea Română le difuzează pentru a marca tristul eveniment al decesului Suveranului Pontif. Prin urmare este imposibilă scoaterea din producție a tuturor celor 55 de profesioniști într-o singură zi, în condițiile în care planificarea activității lor se face cu mult timp înainte.

Este o nouă dovadă că nu se dorește evaluarea corectă a Televiziunii Române, ci doar argumentarea prin orice mijloace a unei decizii demult luate.

Vă solicităm să lăsați măcar impresia că trăim într-un stat de drept, că suntem în anul 2005 și nu în perioada stalinistă. De asemenea, vă cerem să respectați televiziunea publică și pe angajații acesteia și să dați, pe cât posibil, dovadă de imparțialitate și echilibru, chiar dacă sarcinile politice vă impun altceva.


(677 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Valentin Nicolau nemulțmit de programul audierilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65491104125977 seconds.