Luni, 23 Iunie 2008 - 05:05 AM Aleg.RO: Consilierul Berceanu

Publicat de: ---

azi Consilierul Berceanu
Senatorul Radu Berceanu afirma ca, neavând nicio problema
de incompatibilitate,
poate ramâne consilier judetean
la Dolj atâta timp cât doreste      Fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, a fost validat consilier judetean, fiind primul care a depus juramântul în plenul Consiliului Judetean, unde a avut mai multe replici taioase cu secretarul judetului, Gheorghe Barbarasa .      Cei 36 de consilieri judeteni din Dolj au fost convocati, vineri, pentru sedinta solemna de validare a mandatelor si pentru depunerea juramântului. Intre ei s-a aflat si Radu Berceanu, care, înainte de a începe propriu-zis sedinta, a avut un schimb de replici cu secretarul judetului, Gheorghe Barbarasa, replici generate de formularea scrisa a ordinii de zi a sedintei solemne.
     "As vrea sa atrag atentia ca nu este <<ordinea de zi a sedintei de constituire a CJ Dolj este...>>, ci <<propunerea ordinii de zi a sedintei de constituire a CJ Dolj este...>> pentru ca se întelege ca punctele de pe ordinea de zi sunt alea si nu altele. Ordinea de zi trebuie supusa la vot", a spus Berceanu.
     "Domnule consilier, este foarte corecta formularea. Pentru ca aceasta este o sedinta solemna. Nu este nici una ordinara, nici extraordinara. Este o sedinta de constituire, iar ce este prevazut pe ordinea de zi este stipulat expres de legiuitor în Legea 215/2001, legea administratiei. Nu aveati ce vota", i-a raspuns secretarul judetului.
     Schimbul de replici a continuat, motivul disputei constituindu-l comisia de validare, a carei componenta, în opinia lui Berceanu, ar fi trebuit sa fie supusa votului plenului CJ Dolj.
     "Daca tot este aleasa pe patru ani si va avea un cuvânt de spus, eu cred ca aceasta comisie de validare trebuie sa fie votata de cei care fac parte din ea. Este o chestiune mai mult de forma, dar eu zic ca, daca tot începem, sa începem cu dreptul", a cerut Radu Berceanu.
     Raspunsul secretarului judetului nu a întârziat: "Domnule consilier, nu am o problema cu cei care au o alta pozitie decât mine, dar ar trebui sa discutam si sa avem o dezbatere de opinii pe lege si temei juridic. Dumneavoastra nu puteti vota nicio comisie de validare pentru ca nu ati fost validat ca si consilier judetean".
     Momentul depunerii juramântului de catre cei 36 de consilieri judeteni, obligati sa stea în picioare pe tot parcursul ceremonialului, a fost un alt motiv de nemultumire al PD-L-istului. "Eu înteleg ca vreti sa faceti aceste momente solemne ca la Parlament, dar sa stiti ca, daca la Camera Deputatilor ar trebui sa stea în picioare toti cei peste 300 de deputati cât timp depun ceilalti juramântul, jumatate dintre ei nu ar mai fi în viata la sfârsitul momentului solemn. Ca sa nu mai spun ca solemnitatea a fost petrecuta de unii pe la toaleta, altii la fumat, iar altii vorbeau pe la telefon. Cred ca nu era nimic gresit daca momentul de solemnitate îl petreceam pe scaune", a comentat Berceanu.
     Intrebat daca, prin depunerea juramântului, va ramâne consilier judetean, Berceanu a raspuns: "Dupa cum vedeti, astazi sunt aici. Mi-am luat certificatul de ales, o sa fiu si validat, asa ca înseamna ca ramân. Cât voi sta, nu stiu, dar, neavând nicio problema de incompatibilitate, pot ramâne atâta timp cât vreau. Daca, peste doua luni si jumatate, doua luni si un sfert, nu mai vreau sa fiu consilier judetean, o sa plec. Pâna atunci, va rog sa ma considerati consilier. Presimt ca o sa fie niste sedinte interesante si s-ar putea sa-mi placa".
     In aceeasi sedinta au fost alesi cei doi vicepresedinti, respectiv Dan Mogos (PNL) si Cristinel Iovan (PSD). Reamintim ca presedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a candidat pentru sefia Consiliului Judetean, însa a fost surclasat de candidatul PSD Ioan Prioteasa, care a câstigat cu 41,98%, în timp ce Berceanu a obtinut 33,78%.


(331 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Consilierul Berceanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57607483863831 seconds.