Sâmbătă, 21 Iunie 2008 - 05:22 AM Aleg.RO: Președintelui Traian Băsescu nu îi place să primească întrebări de la ziariști

Publicat de: Carmen DINU

AMOS News Corespondenta din Bruxelles - Obiceiul liderilor romani de a nu raspunde la intrebarile ziaristilor sau chiar de a-i lua in ras, cand sunt deranjati de intrebarile presei, sunt bine cunoscunoscute. Din pacate, « moda » s-a extins pana la Bruxelles, unde presedintele Traian Băsescu a refuzat vineri sa raspunda la intrebari legate de reuniunea sefilor de stat si de guvern ai Uniunii Europene, la care a participat impreuna cu premierul Calin Popescu Tariceanu.

Seful statutui a spus ca « nu are timp de intrebari », promitand declaratii in avion, pe drum, la intoarcerea in tara. Atat presedintele, cat si premierul sau alti demnitari romani uita, de fiecare data cand sunt la Bruxelles, ca intre cei peste 1200 de ziaristi din intreaga lume, acreditati pe langa institutiile europene, se afla si cativa romani, care doresc, de fiecare data, si pozitii si opinii romanesti la teme de interes european.

Intrebarea care l-a deranjat pe presedinte Basescu la Summit-ul UE, adresata de corespondentul RFI la Bruxelles, viza pozitia Romaniei legata de numarul de comisari europeni cu atributii depline dupa intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona, daca el va trece cu bine « proba » irlandeza, numar care se va reduce la circa jumatate. Ceilalti comisari vor avea atributii reduse si nu vor avea drept de vot. O intrebare fireasca, daca tinem cont ca exista posibilitatea ca din 2009, dupa alegerile pentru Parlamentul European, Romania si alte state est-europene ar putea detine un portofoliu fara drept de vot in cadrul Comisiei Europene, asa cum si-ar dori o parte importanta din vechii membri ai UE, respectiv tarile marile fondatoare ale Uniunii, iar noii veniti sa participe la dezbateri fara insa sa se poata implica in luarea deciziilor. Băsescu i-a spus jurnalistei că "orice răspuns are nevoie de o întrebare care să probeze o minimă inteligență".


(448 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Carmen DINU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Președintelui Traian Băsescu nu îi place să primească întrebări de la ziariști | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58481216430664 seconds.