Marți, 17 Iunie 2008 - 05:33 AM Aleg.RO: Timiș: PD-L a pierdut Primăria Lugoj

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News PD-L a pierdut conducerea celui de-al doilea municipiu din Timiș, unde era primar Marius Martinescu. Orașul a fost câștigat, la al doilea tur de scrutin, de către directorul unui liceu din localitate, social-democratul Francisc Boldea, transmite corespondentul AMOS News. Francisc Boldea a obținut cu circa 200 de voturi mai mult decât Martinescu, adică 50,81% din voturi, conform rezultatelor parțiale. În primul tur, Boldea a avut un avantaj de 2% în fața contracandidatului său, însă și în urmă cu patru ani, edilul a plecat de pe locul doi și a câștigat. Boldea este directorul Colegiului Național "Coriolan Brediceanu".

Rezultatele parțiale, centralizate la bEJ la ora 10, au prezentat și alte nume câștigătoare: la Buziaș a câștigat tot PSD, prin persoana lui Alger Ilaș, care este primar de mai mulți ani. El a obținut aproape 59% din voturi, în timp ce contracandidatul său, democrat-liberalul Ioan Otescu a primit doar 41% din voturi.

La Jimbolia este primar și pentru următorii patru ani Kaba Gabor, din partea UDMR. Kaba a fost votat de peste 53% din cetățeni. A candidat alături de el, Darius Postelnicu (PD-L). La Deta, indepenendentul Lucian Ioțcov a pierdut în fața democrat-liberalului Petru Roman, acesta din urmă fiind ales de 51,93% din alegători. La Ciacova a câștigat democrat-liberalul Filip Petru, cu 58,24%, în fața pesedistului Mihai Ianoșel.

PD-L a intrat în turul doi în 29 de localități și a câștigat 17 din acestea. PSD a câștigat în turul al doilea încă șase comune. Trei dintre candidații independenți au reușit să devină primari: la Saravale, Mașloc și Fârdea. Alianța pentru Timiș și-a mai înscris pe lista de câștigători încă șase membri.


(441 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Timiș: PD-L a pierdut Primăria Lugoj | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63343405723572 seconds.