Marți, 17 Iunie 2008 - 05:33 AM Aleg.RO: Directorii Primariei, baricadati în birouri

Publicat de: ---

Gândul 17 .06.2008

Castigarea functiei de primar general de catre Sorin Oprescu a transformat tristetea din Primaria Capitalei în resemnare, iar pe alocuri chiar în disperare. Dimineata, holul de la etajul I al cladirii, unde se afla birourile primarului, viceprimarilor si ale celor cinci directori generali, era pustiu. Functionarii se retrasesera în birourile lor si rasfoiau de zor la documente, iar petentii înca nu aparusera. Doar femeile de serviciu mai dereticau, dar în liniste, temandu-se parca sa tulbure tacerea care plutea deasupra mochetei albastre montata acum trei ani de primarul Adriean Videanu.

Pe la ora 10, holul de pe aripa Prefecturii s-a umplut cu scaune, întrucat la ora 11 începeau audientele la secretarul general al municipalitatii, cele mai multe legate de restituirea proprietatilor. Au sosit treptat si petentii, care si-au ocupat locurile, asteptand în liniste. Cineva spune ca secretarul Tudor Toma nu se simte prea bine. „Poate de la schimbul de terenuri cu Constanda sau de la retrocedarile din sectorul 3”, spune functionarul, facand cu ochiul, cu subînteles.

Toma este unul dintre cei cinci directori generali, apropiati ai fostului primar. Unii dintre ei si-au anuntat deja intentia de a parasi functia din primarie. Unul ar fi Bogdan Dragoi, numit recent de Videanu responsabil cu banii municipalitatii. O angajata de la etajul II al primariei spune razand ca, probabil, arhitectul-sef Adrian Bold îsi va lua din nou concediu medical, asa cum a avut luni de zile în ultimul an, deoarece stie ca Oprescu nu îl doreste.

Apropiatii spun ca nici directorul Gheorghe Udriste, responsabil cu investitiile în infrastructura rutiera, nu va gasi un punct comun în relatia cu noul primar. Dar, la fel ca 95 la suta dintre directori, Udriste este membru PD-L, dar si functionar public, calitati care pot bloca pentru mult timp o eventuala epurare politica, de care se tem toti functionarii adusi în primarie „pe carnet de partid”.

Si la cabinetul lui Razvan Murgeanu linistea este apasatoare. Viceprimarul îsi linge ranile dupa înfrangerea suferita în lupta pentru Primaria sectorului 1 împotriva lui Andrei Chiliman. El nu a mai primit ieri decat doi-trei petenti în audienta, si nu cu zecile, asa cum facea cand biroul si anticamera erau pline. „Merita sa fie primarul sectorului 1, s-a saturat ca el sa spele veceurile, în timp ce altii luau caimacul”, spune încet, abia soptit, un director. Acum, Murgeanu risca sa nu mai fie nici macar viceprimar. „El ar putea lucra si cu Oprescu fara probleme, ca nu prea face politica, dar sunt altii în PD-L cu pile”, intervine un individ din anticamera, aruncand ochii si sprancenele spre tavan, ca sa fie bine înteles.

Unul dintre cei „cu pile” ar fi Ionut Popa. El a început mandatul ca membru PSD în Consiliul municipal si îl termina acum ca viceprimar PD-L. Spre dupa-amiaza, directorii cu responsabilitati în primarie au început brusc sa se agite disperat: ieseau rapid pe usa, cu hartii sau dosare în maini, intrau la alt director, chemau apoi subalterni de încredere cu alte hartii, semnau documente. „Trebuie sa puna la punct ce a ramas nerezolvat, ca cel tarziu miercuri vine Oprescu. Nu se asteptau”, explica, zambind, un directoras care nu are nicio legatura cu PD-L, ramas ca prin minune în functie. Se auzise ca prefectul îi cere lui Videanu chiar sa anuleze sedinta de consiliu convocata marti. Mai ales ca pe ordinea de zi nu erau „probleme urgente ale Capitalei, care sa nu sufere amanare”, ci mai mult întelegeri care pareau ca trebuie onorate.


(406 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Directorii Primariei, baricadati în birouri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62871503829956 seconds.