Vineri, 29 Februarie 2008 - 05:30 AM Aleg.RO: Senatorul Marius Marinescu dorește eliminarea magazinelor duty-free terestre

Publicat de: ---

AMOS News

Partidul Conservator a depus, la Senat, o initiațivă legislativă pentru eliminarea magazinelor duty-free tereste, informează un comunicat de presă, remis AMOS News.

Proiectul desființează magazinele duty-free din punctele de trecere a frontierei de stat, terestre și navale. Potrivit documentului de presă, această inițiativă are ca principal obiect diminuarea corupției și a evaziunii fiscale.

Vicepreședintele conservator a explicat că într-un raport publicat la 4 februarie 2008, Bruxelles-ul a precizat că magazinele duty-free de la frontierele terestre "constituie centre ale corupției locale și ale crimei organizate".

"Spre exemplu, în urma controalelor desfășurate în magazinele duty-free, s-au descoperit o serie de ilegalități săvârșite de grupul Euroavipo. Din contrabanda cu țigări și alcool de import, prin magazinele duty-free pe care le deține, firma a realizat un profit de 100 milioane de euro. Din informațiile mele, un patron de asemenea magazine, câstigă ilegal, zilnic, între 30.000 și 80.000 de euro", a declarat parlamentarul conservator.
 
Marinescu consideră că prin eliminarea magazinelor duty-free terestre, sute de milioane de euro vor ajunge la bugetul de stat, și guvernanții nu se vor mai plânge de lipsa finanțării pentru proiectele sociale ale Partidului Conservator.

Acesta a mai reamintit că a fost adoptată de Camera Deputaților propunerea legislativă a conservatorilor, prin care transfuzia sanguină se va realiza și în centre mobile de recoltare a sângelui, la nivelul fiecărui județ și al Capitalei.

Referitor la viitoarea lege pentru recoltarea de sânge prin centre mobile, senatorul PC a precizat că acestea vor fi, de fapt, niște ambulanțe echipate special.


(565 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Senatorul Marius Marinescu dorește eliminarea magazinelor duty-free terestre | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52643895149231 seconds.