Vineri, 29 Februarie 2008 - 05:30 AM Aleg.RO: Amenintat cu sechestrul pe avere, Mazare sare la gatul lui Basescu

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Informat de ziaristi ca-l paste sechestrul pe avere, primarul Constantei Radu Mazare a declarat ca pana la ora actuala nu a fost informat oficial ca DNA de o asemenea intentie . In schimb, Mazare stie ca exista intentii in acest sens si a apreciat ca DNA a inceput campania electorala, dat fiind ca presa a fost prima informata.
Mazare a spus, intr-o conferinta de presa, ca nici el si nici avocatii sai nu au fost informati oficial ca DNA ar intentiona sa instituie sechestru asiguratoriu pe averea sa. "Faptul ca dumneavostra (n.r.-jurnalistii) ati fost informati ca DNA vrea sa puna sechestru pe averea mea denota ca DNA a inceput campania electorala. Era normal ca eu sa fiu citat si informat, nu sa fiu asaltat de jurnalisti, e clar o campanie strict electorala orchestrata de DNA", a declarat Mazare.
El a mai spus ca stie ca DNA ar intentiona sa instituie sechestru pe averea sa.
Primarul a mai afirmat ca presedintele Basescu a fost "spalat" de DNA, in baza unor expertize judiciare, ultima comandata de Daniel Morar.
In replica la acuzatiile edilului, DNA a comunicat joi ca informatiile privind instituirea sechestrului asiguratoriu pe bunurile lui Radu Mazare - cercetat pentru abuz in serviciu, in legatura cu retrocedari si schimburi de terenuri - sunt eronate.
Biroul de Informare si Relatii Publice al DNA precizeaza ca informatiile potrivit carora procedura de aplicare a sechestrului asigurator s-ar fi derulat in cursul noptii de miercuri spre joi, la actiune fiind mobilizati toti politistii Sectiei a II-a din cadrul DNA, sunt eronate. "In conformitate cu reglementarile Codului de procedura penala, aceste masuri nu se efectueaza in cursul noptii, iar participarea intregului efectiv de ofiteri de politie judiciara la aceasta actiune nu poate fi dispusa, deoarece ar putea periclita celelalte activitati ale Sectiei II-a", se arata intr-un comunicat al DNA. Dosarul in care primarul Constantei, Radu Mazare, si alti zece functionari din administratia locala sunt cercetati pentru retrocedari si schimburi de terenuri in defavoarea municipalitatii este in faza de finalizare, dupa incheierea tuturor expertizelor in acest caz, sustin surse judiciare.


(699 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Amenintat cu sechestrul pe avere, Mazare sare la gatul lui Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61399698257446 seconds.