Vineri, 29 Februarie 2008 - 05:29 AM Aleg.RO: Primar de la PNTCD incoace

Publicat de: ---

adevarul Cu trei mandate la activ, Zanfir Iorgus se pregateste sa candideze din nou pentru postul de primar al Mangaliei Desi nu are o reputatie tocmai curata, din cauza acuzatiilor ca a facut numeroase afaceri ilegale cu terenuri, Iorgus pare sa fie in topul preferintelor electorale ale locuitorilor din Mangalia .
Zanfir Iorgus a castigat pentru prima data fotoliul de primar al orasului Mangalia in 1996, iar la ultimele doua alegeri locale si-a invins cu peste 60% din voturile alegatorilor. Contestat si renegat deopotriva de locuitorii orasului, primarul Iorgus si-a facut deja „temele" pentru un nou mandat. La capitolul realizari, edilul insira numeroase probleme pe care le-a rezolvat, dar pe primul loc se afla de departe faptul ca a atras bani europeni in statiunea de la malul marii. Pentru proiectul de amenajare a portului turistic din Mangalia au fost obtinute fonduri europene in valoare de 4,5 milioane de euro. De altfel, alte doua proiecte importante asteapta sa primeasca finantare europeana in valoare de aproape 10 milioane de euro: realizarea infrastructurii cordonului Saturn-Venus si amenajarea lacurilor din Neptun. „Mangalia se afla pe un trend de dezvoltare si consider ca imi revine responsabilitatea de a continua generoasele proiecte incepute deja", isi explica primarul Zanfir Iorgus decizia de a mai candida la primarie. Pentru cel de-al patrulea mandat, Iorgus spune ca pregateste un proiect prin care sa puna in valoare cetatea Callatis, o „necunoscuta" in comparatie cu festivalul cu acelasi nume. De cealalta parte, contestatarii edilului-sef din Mangalia il acuza ca a facut numeroase afaceri ilegale cu terenuri, unele dintre ele situate in padurea Comorova sau in vecinatatea spitalului orasenesc.
„L-a inceput l-am votat, dar m-a dezamagit"
O alta invinuire este legata de comisionarea unor servicii efectuate de partenerii primariei, dar si de „excursionism" politic de la un partid la altul pentru a scapa de eventualele probleme cu justitia. „La inceput l-am votat, apoi cand am vazut ca si-a bagat oamenii peste tot si s-a inconjurat de oameni oportunisti, m-a dezamagit", mar­turiseste localnica Mioara Preda. In schimb, liderul comunitatii musulmane din Mangalia, Tair Nuredin, spune ca orasul s-a dezvoltat foarte mult pe perioada celor trei mandate ale lui Zanfir Iorgus. »Consider ca imi revine res­ponsabilitatea de a continua proiectele incepute
Zanfir Iorgus,
edil Mangalia


(767 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Primar de la PNTCD incoace | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.50760889053345 seconds.