Joi, 28 Februarie 2008 - 05:27 AM Aleg.RO: Senatul a respins interventia presedintelui in problema imobilului GDS

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Senatorii au respins, miercuri, solicitarea de reexaminare formulata de presedintele Traian Basescu asupra unui act normativ de modificare a Legii tinerilor . In solicitare, presedintele Traian Basescu arata ca la data de 13 aprilie 2007 a transmis Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind respingerea ordonantei de urgenta a Guvernului 105/2006, care avea ca obiect de reglementare modificarea Legii tinerilor nr. 350/2006, "in sensul eliminarii prevederii potrivit careia patrimoniul Fundatiei Nationale pentru Tineret este constituit si de imobilul prevazut in anexa (imobilul din Bucuresti, Calea Victoriei nr. 120, sector 1)". In continuare, seful statului mentioneaza ca, "prin Hotararea Guvernului nr. 1606/2004, cu modificarile ulterioare, s-a aprobat transmiterea imobilului din Calea Victoriei nr. 120, sectorul 1, Bucuresti, in folosinta gratuita Asociatiei Grupul pentru Dialog Social, pentru o perioada de 10 ani", iar atribuirea respectivului imobil "s-a bazat si pe considerentul ca imobilul este de multi ani sediul Asociatiei, declarata de utilitate publica prin HG 1551/2004".
Potrivit sefului statului, legea prin care se infiinteaza Consiliul National al Fundatiilor pentru Tineret contine prevederi care pot crea confuzii.
Presedintele Basescu atentiona ca schimbarea denumirii Fundatiei Nationale pentru Tineret in Consiliul National al Fundatiilor pentru Tineret presupune si o schimbare a formei juridice, din fundatie in asociatie. Astfel, potrivit sefului statului, adunarea generala, care este mentionata in lege, este specifica asociatiilor si nu fundatiilor.
In cererea de reexaminare se mentiona ca actul normativ nu prevede care este sediul Consiliului, cu toate datele sale de identificare si amintea ca a transmis Parlamentului o cererere de reexaminare prin care cerea eliminarea din lege a prevederii potrivit careia patrimoniul Fundatiei Nationale pentru Tineret cuprinde si un imobil situat pe Calea Victoriei, numarul 120, care a fost transmis in folosinta gratuita, in anul 2004, prin hotarare de guvern, Grupului pentru Dialog Social. Basescu a argumentat ca atribuirea acestui imobil GDS s-a bazat pe faptul ca respectiva cladire este de multi ani sediul acestei asociatii, care a fost declarata de utilitate publica. Reprezentantul Comisiei pentru invatamant din Senat, sesizata in fond cu cererea de reexaminare, Ivan Cismaru (PDL), a recomandat respingerea cererii sefului statului, aratand ca documentul solicita "elemente de patrimoniu, clarificari care nu constituie subiectul acestei legi".


(746 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Senatul a respins interventia presedintelui in problema imobilului GDS | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59310793876648 seconds.