Joi, 28 Februarie 2008 - 05:25 AM Aleg.RO: Demnitarii imbogatiti ilegal vor ramine fara averi

Publicat de: ---

Cotidianul Aparut in editia din 28 Februarie 2008

Averile demnitarilor care se dovedesc ilicite vor fi confiscate, iar aceia care au completat gresit declaratia de avere vor fi sanctionati de catre institutia la care lucreaza, au decis ieri deputatii juristi .

Comisia juridica din Camera Deputatilor a aprobat modificarea Legii nr. 115/1996 pentru declararea si controlul averilor demnitarilor, magistratilor si altor persoane cu functii de conducere si totodata a adoptat un amendament al deputatului PSD Eugen Nicolicea, care introduce sanctiuni pentru cei care incalca legea ANI, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit amendamentului, averea care nu se va putea justifica sau care se va dovedi ilicita se confisca. Pentru situatia in care averea este legala, dar detinatorul ei nu a platit impozitele, acesta va fi executat silit pentru perceperea impozitelor. In cea de-a treia situatie, in care se dovedeste ca averea este legala, ca detinatorul ei si-a achitat taxele catre stat, dar ca a gresit in completarea declaratiei de avere, acesta va fi sanctionat administrativ de catre institutia la care lucreaza potrivit regulamentului de functionare al fiecarei institutii. Eugen Nicolicea sustine ca amendamentul introdus de el vine in sprijinul Legii ANI, care nu prevede sanctiuni. Modificarile urmeaza sa fie dezbatute in plen. Camera Deputatilor este forul decizional.


(656 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Demnitarii imbogatiti ilegal vor ramine fara averi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62026596069336 seconds.