Miercuri, 27 Februarie 2008 - 04:57 AM Aleg.RO: Geoana asteapta un semn de la Basescu

Publicat de: Carmen Corbu

real_romaneasca     Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat marti ca, daca PDL si presedintele Traian Basescu spun ca, dupa ce Guvernul Tariceanu cade pe baza unei motiuni de cenzura, se fac anticipate, poate garanta ca o motiune de cenzura a PSD va fi votata .
Mircea Geoana i-a transmis o intrebare presedintelui Traian Basescu: "Domnule presedinte, va intrebam inca o data care este intentia dumneavoastra, pentru ca aveti un rol in dizolvarea Parlamentului, dupa ce Guvernul Tariceanu II, pe care incercati sa il daramati de doi ani de zile, va pica printr-o motiune de cenzura?".
El a mentionat ca de la PDL si de la presedintele Basescu PSD asteapta "un raspuns extrem de simplu, si anume ce se intampla dupa ce Guvernul Tariceanu cade pe baza unei motiuni de cenzura mai serioasa si mai temeinica decat cea redactata de cei de la PDL".
El a precizat ca intrebarea fundamentala este daca presedintele si partidul pe care il conduce si este reprezentat in Parlament pot spune daca intr-adevar, dupa caderea Guvernului, se procedeaza la alegeri anticipate, sau se incearca "un guvern surogat de tip Basescu".
In opinia lui Geoana, anticipatele sunt o solutie corecta. In privinta motiunii de cenzura PDL, Geoana a spus: "Nu stam pe ganduri cu motiunea PDL. Nu o votam, am votat motiunea simpla, dar din punctul de vedere al unei motiuni de cenzura, singurul element care impiedica acest lucru este atitudinea presedintelui, care trebuie sa spuna clar daca doreste anticipate sau nu".
Intrebat daca are incredere in Basescu, Geoana a mentionat ca, "chiar daca se poate sa nu ai incredere in el ca om, daca o spune presedintele Romaniei, trebuie sa acorzi increderea institutiei".


(736 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Carmen Corbu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Geoana asteapta un semn de la Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55009007453918 seconds.