Miercuri, 27 Februarie 2008 - 04:55 AM Aleg.RO: Blaga, condamnat de Zeus la primarie

Publicat de: ---

Cotidianul Aparut in editia din 27 Februarie 2008

Seful statului vrea sa-l impuna pe fostul ministru de Interne candidat la Bucuresti, mai ales ca sondajele il dau drept cel mai bine plasat pedelist .

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">300 de mii de euro au costat, potrivit unor surse,

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">sondajele realizate de PD-L in filiale pentru

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">desemnarea candidatilor

Traian Basescu vrea sa-l arunce pe Vasile Blaga in cursa pentru Primaria Capitalei. Asta in conditiile in care pedelistii nu au reusit sa gaseasca o solutie pentru acest post, nici dupa ce au primit, duminica, rezultatele unui sondaj intern care a testat sansele de izbinda la Bucuresti ale mai multor lideri ai partidului. Explicatia e aceeasi: nimeni nu prea vrea sa candideze.

Surse din PD-L sustin ca luni, in cadrul unei intilniri dintre liderii democrat-liberali si seful statului, Basescu a insistat ca actualul secretar general al partidului sa candideze pentru sefia Bucurestiului. Mai ales ca Vasile Blaga s-a dovedit a fi, conform rezultatelor studiului, candidatul cu cele mai mari sanse de a cistiga aceasta batalie. Nu doar Basescu ar fi insistat in cadrul discutiilor pe varianta Blaga, ci si actualul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, cel care a spus raspicat ca nu este interesat de un nou mandat. Videanu ar fi invocat din nou si numele primarului sectorului 3, Liviu Negoita, insa si acesta a declarat recent ca vrea sa ramina pe pozitii. Si anume ca va candida doar pentru un nou mandat la sector. Liderii PD-L vor avea duminica, potrivit unor surse, o noua intilnire cu seful statului pe aceeasi tema.

Nu ar fi prima data cind seful statului si-ar impune cuvintul in fata liderilor democrat-liberali. In luna decembrie a anului trecut, Basescu a impus practic fuziunea PD-PLD, dupa o intilnire furtunoasa cu conducerea celor doua partide. „Daca nu acceptati conditiile mele, cautati-va alta «Locomotiva»“, le-ar fi spus atunci acestora cel supranumit „Zeus“. Potrivit surselor amintite, numele candidatului PD-L la Capitala si la filiale va fi decis in urma analizei a inca doua sondaje de opinie: o analiza pe sase focus grupuri care va stabili profilul primarului dorit de electorat si un studiu care sa masoare intentia de vot in functie si de contracandidatii celorlalte partide.


(718 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Blaga, condamnat de Zeus la primarie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60327100753784 seconds.