Miercuri, 27 Februarie 2008 - 04:55 AM Aleg.RO: Amenzi pentru 14 Primării

Publicat de: ---

AMOS News Ca urmare a derulării Programului de acțiuni de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari, Inspectorii Administrației Naționale „Apele Române” au aplicat, în ultimele zile, o serie de amenzi primăriilor care nu au salubrizat corespunzător cursurile de apă. Astfel, de exemplu: Județul Ilfov.

Primăria sectorului 2- zona Plumbuita- Fundeni, Inspectorii Administrației Naționale „Apele Române” au constatat depuneri permanente de materiale de construcție, pământ și deșeuri menajere, pe malul și în apa lacului Plumbuita-zona Fundeni. În urma controalelor și avertismentelor repetate transmise de Inspectorii ANAR, atât pe tot parcursul anului 2007 și la începutul lui 2008, primăria sectorului 2 a fost amendată ieri cu amenda maximă de 80.000 lei (amenda maximă). 


De asemenea, primăriile Afumați,Voluntari,Vidra au fost amendate fiecare de către Inspectorii Administrației Naționale „Apele Române” cu câte 80.000 lei (amenda maximă). Cele 4 primării au primit amenzi în valoare totală în  total 320.000 lei. 


Județul Argeș


Primăriile Rucăr și Berevoiești au fost amendate fiecare de către Inspectorii Administrației Naționale „Apele Române” cu câte 80.000 lei (amenda maximă), în total 160.000 lei.  Județul Buzău


Poșta Câlnâu au fost amendate de către Inspectorii Administrației Naționale „Apele Române” cu câte 100.000 lei (cumularea amenzilor).  Județul Constanța


Primăria Fetești a fost amendată de către Inspectorii Administrației Naționale „Apele Române” cu câte 75.000 lei.  Județul Botoșani


Primăria Lunca a fost amendată de către Inspectorii Administrației Naționale „Apele Române” cu câte 75.000 lei.  Județul Iași


Primăriile Coarnele Caprei, Movileni, Erbiceni, Probota, Voinești a fost amendată de către Inspectorii Administrației Naționale „Apele Române” cu câte 75.000 lei. Cuantumul amenzilor aplicate celor 5 primării a fost de 375.000 lei.


Prin urmare, din cele 14 primării amendate în ultimele zile, Inspectorii Administrației Naționale „Apele Române” au încasat amenzi în valoare de 1,2 milioane lei (= 300.000 euro).


Multe alte amenzi sunt stabilite la nivelul comisiilor mixte, sub coordonarea prefecturilor, și vor fi comunicate ulterior. Până la sfârșitul lunii, Inspectorii Administrației Naționale „Apele Române” intenționează să mărească și să amplifice numărul și cuantumul amenzilor, de comun acord cu membrii echipelor mixte de control formate din Administratia Nationala „Apele Romane”- Directiile de Ape- - Sistemele de Gospodarire a Apelor, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Institutia Prefectului, Garda de Mediu, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta si Autoritatile Publice Locale.


„Facem un apel către toți primari să dea dovadă de maximă seriozitate și să aplice măsurile corespunzătoare, astfel încât să avem cât mai puține probleme cu inundațiile în perioada imediat următoare. Majoritatea problemelor din anii trecuți au apărut și din cauza salubrizării necorespunzătoare a cursurilor de ape, iar depozitele de gunoaie și de material lemnos obturau efectiv secțiunile de scurgere a apei în anumite zone. De asemenea, Inspectorii noștri sunt dispuși să acorde autorităților locale tot sprijinul necesar pentru a-i face pe cetățeni să înțeleagă necesitatea respectării regulilor minime de igienă a mediului, respectiv a cursurilor de apă.”, Marius Postelnicescu, director general ANAR.   În funcție de evoluția acțiunilor și rezultatele programului, vom reveni cu informații suplimentare.


(655 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Amenzi pentru 14 Primării | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61623811721802 seconds.