Luni, 04 Februarie 2008 - 05:05 AM Aleg.RO: Primaria vrea parcari sub parcurile Craiovei  

Publicat de: ---

evenimentulzilei Gabriela Zanfir
Luni, 04 Februarie Circulatia din Craiova pare sa fi devenit, in ultima vreme, un concurent serios al traficului din Bucuresti: cozi interminabile la semafoare, masini care circula bara la bara, autoturisme parcate in mijlocul strazii din cauza lipsei unor locuri special amenajate .

Practic, în Craiova, exista o masina la fiecare trei cetateni (inclusiv copiii si batrânii - n.r.), fapt care face aproape imposibila iesirea din oras cu masina la orele de vârf.
 
„Ca la tunelele din munti“

Astfel, municipalitatea a fost obligata ca anul acesta sa considere prioritate zero fluidizarea circulatiei si rezolvarea problemei locurilor de parcare. În acest sens, primaria a alocat din bugetul local 50 de milioane de lei pentru modernizarea si reabilitarea mai multor artere din oras. Însa cel mai important proiect al administrat iei este executarea mai multor parcari subterane.

„Mi-a aratat cineva recent ca pentru realizarea unei parcari subterane se folosesc niste tehnici noi care nu implica rascolirea a ceea ce se afla la suprafata. Mi-era groaza când ma gândeam ca va trebui sa sifonam un pic parcurile sau alte suprafete si apoi sa le reamenajam. Mi-era teama de reactia oamenilor. Dar se pare ca nu e nevoie decât sa se faca mai întâi doua guri de tunel si apoi masinariile astea moderne îsi fac treaba. Exact ca la tunelele din munti“, explica Antonie Solomon, primarul Craiovei.

Mai mult, edilul-sef i-a invitat pe oamenii de afaceri interesat i sa intre într-un parteneriat public-privat cu primaria. „Le pun la dispozitie toate parcurile din oras, numai sa rezolvam problema parcarilor. Sper ca maxim într-un an sa fie gata macar o parcare subterana“, spune optimist Solomon. Primarul a dat ca exemplu parcul din fata Teatrului National, care gazduieste Aleea Personalitatilor, un proiect mai vechi de-al lui Solomon.

„Nu ar fi minunat ca masinile sa intre prin tunel de pe Calea Bucuresti si apoi sa iasa direct pe strada A.I. Cuza? Si cu noile tehnici nu am clinti nici macar o statuie de pe Aleea Personalitatilor“, conchide primarul Craiovei.
 
1.000 de locuri de parcare

Potrivit datelor oficiale, numa rul masinilor înmatriculate în Craiova depaseste 125.000, în conditiile în care orasul are în jur de 300.000 de locuitori. Însa numa rul real al masinilor este mult mai mare deoarece craiovenii si-au facut un obicei din a-si înmatricula masinile în orasul bulgar Vidin, aflat la 100 de kilometri de Craiova. Si nu în ultimul rând, municipalitatea a amenajat doar 1.000 de locuri de parcare în ultimii doi ani.


(277 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Primaria vrea parcari sub parcurile Craiovei   | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52643203735352 seconds.