Luni, 04 Februarie 2008 - 05:04 AM Aleg.RO: Deputatul Andon a dat verde legii CNSAS demolate de avocatul Andon!

Publicat de: ---

Gândul 4 .02.2008

Avocatul Sergiu Andon este mai competent decat deputatul Sergiu Andon, care – în plus - are si calitatea de presedinte al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor. Dupa cum se stie, domnul avocat l-a aparat pe Dan Voiculescu în procesul împotriva CNSAS si a castigat batalia juridica prin admiterea unei exceptii de neconstitutionalitate, care a dus practic la desfiintarea institutiei care dadea verdicte referitoare la colaborarea cu Securitatea.

Avocatul Sergiu Andon a castigat acest proces “de pe scaun”, fara a se prezenta personal în fata instantei pentru a-i impresiona pe magistrati cu argumentele sale. Culmea este ca deputatul Sergiu Andon ar fi putut sesiza neconstitutionalitatea CNSAS si a legii care îi reglementeaza activitatea înca de acum doi ani. Astfel, în calitatea sa de parlamentar si de presedinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, ar fi putut aduce – cum a facut-o în cazul altor legi - o serie de amendamente care ar fi îndreptat înca de atunci abaterile de la Constitutie în privinta functionarii CNSAS.

Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala Legea nr.187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea politiei politice comuniste, modificata si completata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG nr. 16/2006). Aceasta OUG adoptata în 2006, care a modificat legea initiala, a fost înregistrata la Camera Deputatilor pe data de 27.02.2006 pentru a fi votata printr-o lege, lucru care s-a întamplat pe data de 11.04.2006. In acest rastimp de aproape doua luni, proiectul de lege referitor la aprobarea respectivei OUG a primit numai avize favorabile, de la Consiliul Legislativ si de la mai multe comisii ale Camerei Deputatilor, respectiv: Comisia juridica, Comisia pentru drepturile omului, Comisia pentru aparare.

In mod surprinzator, nici una dintre aceste comisii nu a considerat ca Legea CNSAS si OUG-ul care o modifica si completa sunt neconstitutionale si încalca anumite drepturi ale omului, asa cum au stabilit, saptamana trecuta,  judecatorii de la instanta constitutionala. Iar acest lucru ridica grave si serioase semne de întrebare vizavi de competenta celor trimisi în Parlament tocmai pentru a face legi bune si care sa respecte Constitutia.

De-a dreptul ciudata este apatia si lipsa de interes fata de aceasta lege a Comisiei juridice condusa de deputatul-avocat Sergiu Andon, comisie în care se presupune ca au fost cooptati cei mai valorosi dintre juristii parlamentari. Sa ne reamintim situatia de la sfarsitul anului trecut cand, sub pretextul respectarii drepturilor omu­lui, aceasta comisie a masacrat o ordonanta de urgenta prin care se aduceau o serie de modificari Codului Penal. Atunci, respingand mai toate modificarile din OUG, deputatii din Comisia juridica au promovat o serie de amendamente, care de care mai dubioase, potrivit carora  procurorii nu mai au dreptul sa faca retineri nici macar 24 de ore, un furt este grav doar daca sare de 10 milioane de euro, perchezitiile pot fi facute doar dupa începerea urmaririi penale etc.

In schimb, cand au avut în fata Legea CNSAS, deputatii din Comisia juridica condusa de Sergiu Andon nu au gasit deloc hibe de natura constitutionala. In calitate de avocat, deci de persoana platita de catre client, acelasi domn a avut brusc sclipiri de geniu, pe care leafa platita de catre stat nu a fost în stare sa i le provoace în urma cu doi ani.


(300 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Deputatul Andon a dat verde legii CNSAS demolate de avocatul Andon! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.72946095466614 seconds.