Vineri, 28 Decembrie 2007 - 06:22 AM Aleg.RO: 27.12.2007, Politologul Vladimir Tismaneanu a primit premiul GDS pe 2007

Publicat de: ---

Cotidianul

Grupul pentru Dialog Social ii acorda premiul pe anul 2007 politologului Vladimir Tismaneanu, pentru efortul depus in elaborarea Raportului Comisiei prezidentiale, document in baza caruia presedintele a condamnat regimul comunist ca ilegitim si criminal, moment considerat a fi unul de "rascruce" .

Potrivit unui comunicat de presa, remis, joi, agentiei NewsIn, GDS isi motiveaza alegerea de a acorda premiul pe anul 2007 politologului Vladimir Tismaneanu prin aceea ca Raportul final al Comisiei prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste in Romania reprezinta un demers "animat de atasamentul fata de valorile unei societati deschise si democratice si de convingerea ca o democratie viabila nu poate fi intemeiata pe amnezie si minciuna"

Reprezentantii GDS mai spun ca documentul asumat de cei 39 de membri si experti ai Comisiei reuseste sa imbine "rigoarea stiintifica si empatia pentru victimele catastrofalului experiment comunist" si creeaza premisele unei dezbateri nationale autentice, fiind "un document reper, indispensabil unei confruntari oneste si lipsite de inhibitii cu trecutul traumatic reprezentat de dictatura comunista". In acelasi timp, in viziunea GDS, Raportul Comisiei Tismaneanu poate fi privit ca un pas important in condamnarea internationala a crimelor comunismului.

Comisia prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste, coordonata de politiologul Valdimir Tismaneanu, a elaborat  Raportul final ce a fost lansat in noiembrie a.c. Raportul reprezinta varianta extinsa a documentului ce a stat la baza actiunii presedintelui Traian Basescu de condamnare a comunismului, prin prezentarea acestuia in fata Parlamentului, in decembrie 2006. NewsIN

Scrie opinia ta Pentru a va putea exprima opinia in legatura cu articolul curent trebuie sa va autentificati mai intai. Daca nu sunteti inscris pe site-ul Cotidianul, o puteti face aici 2 opinii 2 bunicu-(27-12-2007 23:28) Este cu adevarat o alegere buna! Este o lectie de implicare eficienta in spatiul public a elitei romanesti. Felicitari domnului profesor TISMANEANU! Sunt si acum socat de ura starnita de faimosul raport. Ma asteptam sa fie mai bine receptat de populatie sau macar de elite. Probabil ca gradul de corupere a fost mai important decat am apreciat eu! 1 aldan-(27-12-2007 21:25) Asta da surpriza!:) Ha, ha , ha...! Oare nu s-au plictisit sa se premieze intre ei?!


(556 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

27.12.2007, Politologul Vladimir Tismaneanu a primit premiul GDS pe 2007 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55237889289856 seconds.