Vineri, 28 Decembrie 2007 - 06:17 AM Aleg.RO: Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, minte cu nerusinare

Publicat de: ---

curentul

Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a fost prins cu minciuna gogonata! Din dorinta de a se erija ntr-un aparator al respectarii legilor statului, Olteanu a fabulat o declaratie care sa-i mearga direct la suflet . Invocnd confesiunile directorului Monitorului Oficial (M.O.), liberalul a sustinut ca seful statului face presiuni pentru a grabi publicarea unei decizii a Curtii Constitutionale. Att ca "sursa" de ncredere a liberalului, directorul M.O., Liviu Moraru, a semnat chiar a doua zi un comunicat de presa n care infirma povestea cusuta de imaginatia lui Olteanu.

Din declaratia presedintelui Camerei Deputatilor, reiese ca el a fost cel care a ndemnat la respectarea cu strictete a literei legii atunci cnd seful statului a cerut sa se publice "peste rnd" o decizie a Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea Comisiei speciale de la Cotroceni. Miza este cu att mai mare cu ct, odata publicata n M.O., decizia Curtii i lasa pe ministrii penali, colegi de partid cu Olteanu, la mna presedintelui Traian Basescu. Acesta ar putea sa dea aviz pentru nceperea urmaririi penale pe numele ministrilor suspectati de acte de coruptie.

Prslea cel voinic

La personajul de basm pare sa se fi gndit Olteanu atunci cnd a dat o declaratie mincinoasa numai de dragul de a poza ntr-un gardian al respectarii legilor. "i asigur pe romni ca la Camera Deputatilor se repecta legea. Spre deosebire de presedintele Romniei, domnul Traian Basescu, eu nu fac interventii la autoritatile statului pentru a beneficia de servicii preferentiale. Am discutat cu directorul Monitorului Oficial, care mi-a vorbit despre presiunile sefului statului de a publica decizia Curtii Constitutionale peste rnd. I-am solicitat sa respecte legea", si-a prezentat Olteanu povestea. Un mare fs! O zi mai trziu, acelasi director al M.O., pe care l cita si Olteanu, a semnat un comunicat de presa n care infirma speculatiile prezentate de catre presedintele Camerei ca fiind dovezi concrete. "La Monitorul Oficial nu exista o cerere expresa din partea emitentului sau a altei autoritati de stat pentru publicarea peste rnd, n regim de urgenta a Deciziei nr. 1133/2007 (decizia Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea Comisiei speciale de la Cotroceni - n.r.), iar conducerea Monitorului Oficial nu poate lua o astfel de decizie", se arata clar n comunicat. n document se mai specifica si ca ntrzierile sunt cauzate de numarul mare de solicitari ajunse la M.O. odata cu sfrsitul de an calendaristic.


(589 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, minte cu nerusinare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62605810165405 seconds.