Joi, 29 Noiembrie 2007 - 05:39 AM Aleg.RO: Alegerile au bagat dihonia si-n UDMR

Publicat de: ---

curentul

Presedintele UDMR, Marko Bela, a venit la sedinta parlamentarilor maghiari din Camera Deputatilor si l-a anuntat pe deputatul Toro Tibor ca i-a retras sprijinul politic . Pe Marko l-a urmat liderul deputatilor UDMR, Marton Arpad, care a propus ca lui Toro Tibor sa i se interzica participarea pe viitor la discutiile care privesc chestiunile interne ale Uniunii. Toro Tibor ramane deputat UDMR, insa, spune el, "eu doresc sa reprezint politica lui Tokes" pentru ca, "in proportie de 40%, maghiarii au legitimat pe Tokes (candidatul independent Laszlo Tokes, n.r.)".

"Mi-au sugerat sa demisionez"

Dupa ce Marko Bela "a dat tonul cu reprosuri", "majoritatea colegilor mei au inceput cu tonuri critice si vehemente", a spus Toro. "Direct sau indirect, colegii mei au sugerat sa ma retrag, sa demisionez", a adaugat deputatul UDMR. "Eu am spus ca acest grup este al comunitatii maghiare, ca in proportie de 40%, maghiarii au legitimat pe Tokes si eu am spus ca eu doresc sa reprezint aceasta politica a lui Tokes", a replicat Toro Tibor in sedinta deputatilor UDMR. Pana la urma, deputatii UDMR au convenit "sa nu mai particip la dezbaterile interne, ci doar la discutiile procedurale, legislative".

"A spus ca UDMR minte"

Intrebat despre actiunile lui Toro Tibor care au deranjat UDMR, liderul deputatilor maghiari, Marton Arpad, a spus ca "Domnul Toro Tibor a fost in localitatea in care stau (Sfantu Gheorghe, n.r.), cu Tokes si Orban (Viktor Orban, fostul premier al Ungariei), a fost la o manifestare publica cu 3000 de participanti... pe urma, anumite declaratii, ca nu domnul Tokes a oprit discutiile privind lista comuna maghiara, ci UDMR, deci declaratii care spun ca UDMR minte".


(778 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Alegerile au bagat dihonia si-n UDMR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56831908226013 seconds.