Miercuri, 31 Octombrie 2007 - 05:33 AM Aleg.RO: Casele cu epoleti trec a doua oara de Senat

Publicat de: ---

Cotidianul Aparut in editia din 31 Octombrie 2007

Senatorii au dat unda verde vinzarii locuintelor Ministerului Apararii catre actualii sau fostii sai angajati, respingind cererea de reexaminare a legii formulata de presedintele Basescu .

Plenul Senatului a respins ieri cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu pe marginea legii privind autorizarea institutiilor publice din sistemul de aparare sa vinda propriilor angajati unele locuinte de serviciu. In solicitarea sa. de reexaminare, Basescu critica faptul ca legea da posibilitatea institutiilor din domeniul apararii, ordine publica si securitate nationala sa cumpere noi imobile ca locuinte de serviciu pe care sa le vinda apoi celor carora le-au fost repartizate. In plus, legea permite persoanelor care nu mai fac parte dintr-o institutie din domeniul apararii sa cumpere imobilul pe care l-au primit ca locuinta de serviciu. Vinzarea acestor case, precizeaza seful statului, face ca institutia in cauza sa cumpere noi locuinte pentru urmatorii numiti in functiile respective, circuitul continuindu-se la nesfirsit.

In replica, senatorul PSD Mihail Popescu, initiator al legii alaturi de senatorii Norica Nicolai si Verginia Vedinas, sustine ca nu exista pericolul achizitionarii nelimitate de locuinte. Popescu a precizat ca Ministerul Apararii achizitioneaza unele locuinte care reprezinta, conform standardelor NATO, locuinta functiei, iar casa urmeaza sa fie predata la parasirea postului. In urma cu citeva luni, Popescu, fost sef al Statului Major General al Armatei, explica pentru Cotidianul ca a initiat aceasta modificare a legii dupa ce 25-30 de subofiteri si soferi i s-au plins ca legea nu le permite sa isi cumpere locuintele in care au stat de ani buni, pentru ca s-au transferat la SRI, STS sau SPP. „Modificarea nu e pentru baietii destepti din armata, ci pentru cei care nu isi permit o locuinta noua o data cu schimbarea serviciului“, spunea acesta.

Legea urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, iar in cazul in care trece in forma initiatorilor, presedintele este obligat fie sa o promulge, fie sa o atace la Curtea Constitutionala. Aceasta nu este prima modificare a legii de vinzare a locuintelor de serviciu din domeniul apararii intrata in vigoare in 2004. Cotidianul a publicat o serie de anchete la inceputul anului, in care a dezvaluit cum o serie de generali si capi ai armatei, in frunte cu fostul consilier prezidential Sergiu Medar, si-au cumparat locuintele de serviciu la preturi de citeva ori mai mici decit cele ale pietei.

Cum si-au cumparat unii generali case la sfert de pret, pe www.cotidianul.ro/select


(809 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Casele cu epoleti trec a doua oara de Senat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56913614273071 seconds.