Miercuri, 31 Octombrie 2007 - 05:31 AM Aleg.RO: Partie de schi pe mosia "baronului"

Publicat de: ---

evenimentulzilei

Consiliul Judetean Vrancea, condus de PSD-istul Marian Oprisan, vrea sa construiasca partie de schi pe varful Mesteacanului din Muntii Vrancei, situat la 1 .400 de metri altitudine, cu fonduri structurale.

Partia a fost inclusa intr-un proiect de dezvoltare a zonei turistice Tulnici-Lepsa-Gresu, evaluat la 35,5 milioane de euro si care a fost aprobat ieri de consilierii judeteni. Va avea aproape 2 kilometri Potrivit proiectului, partia de schi, care va avea 1.900 de metri lungime si 30 de metri latime, va fi dotata cu tunuri de zapada artificiala, urmand sa fie amenajat si un telescaun. „Baronul“ Oprisan, amator de schi, sport pe care il practica de cativa ani in muntii Alpi din Italia si Austria, a declarat ca tunurile de zapada vor fi alimentate din paraul Marului si pot functiona 50 de ore in continuu. Proiectul pentru construirea partiei de schi a fost intocmit inca din 2004, insa nu a primit finantare prin programul Phare 2003.

Recent, Ministerul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice a revizuit proiectul pentru a raspunde noilor reguli de finantare din fonduri structurale, dupa cum a declarat arhitectul sef al judetului, Daniela Olaru. „Nu este nevoie de defrisarea padurii“Daca proiectul va primi finantare, visul lui Marian Oprisan s-ar putea realiza in 18 luni, cat este prevazuta durata de realizare a investitiei. „Daca se realizeaza, ar fi superb pentru localitate care are sansa sa-si creasca potentialul turistic. Piscul Mesteacanului este o zona foarte frumoasa si nici nu este nevoie de defrisarea padurii, pentru ca viitorul amplasament va fi intr-o zona cu pasune si goluri alpine“, ne-a declarat Vasile Agurida, primarul comunei Tulnici. Edilul spune ca zona este deosebit de frumoasa. „Cand ninge in judet, aici cade prima zapada. Ca locatie cred ca e un loc mai frumos decat Poiana Brasov, cel putin asa au spus toti cei care au venit sa sondeze zona“, a precizat primarul comunei Tulnici.


(753 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Partie de schi pe mosia "baronului" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57132887840271 seconds.