Sâmbătă, 27 Octombrie 2007 - 04:22 AM Aleg.RO: Geoana, suspectat ca a facut blat cu Basescu

Publicat de: ---

Cotidianul Aparut in editia din 27 Octombrie 2007

Descinderea lui Traian Basescu la adunarea PSD de la Romexpo i-a facut pe social-democratii din aripa Iliescu-Nastase sa-l suspecteze pe Geoana ca se intelesese dinainte cu seful statului .

Chiar in timp ce Basescu se afla pe scena de la Romexpo si vorbea despre reformarea PSD si il ataca pe Ion Iliescu, o parte a social-democratilor au inceput sa se intrebe daca nu cumva Mircea Geoana l-a chemat pe seful statului la sedinta partidului in mod premeditat. De altfel, imediat dupa sedinta, opozantii lui Geoana au incercat sa faca rost de invitatia adresata Adminsitratiei Prezidentiale pentru a vedea daca aceasta a fost semnata de presedintele PSD sau de Vanghelie. Acesta din urma s-a spalat, de altfel, pe miini de responsabilitate, declarind ca prezenta lui Basescu la PSD a fost “meritul” lui Mircea Geoana, care “a avut curajul” sa fie de acord cu invitarea presedintelui la aceasta intrunire a social-democratilor. “Este un merit al lui Mircea Geoana ca a avut curajul sa spuna «Da» si sa-l invitam pe Traian Basescu aici”, a spus Vanghelie imediat dupa plecarea lui Basescu de la Romexpo.

Potrivit unor surse din Administratia Prezidentiala, scrisoarea catre Traian Basescu a fost semnata de Mircea Geoana si a fost trimisa la Presedintie la ora 14.35, inainte ca Marian Vanghelie sa anunte in conferinta de presa ca seful statului a fost invitat la lansarea candidatilor PSD la PE. Motiv suficient pentru Ion Iliescu sa-l suspecteze pe Geoana ca a avut un “aranjament” cu Traian Basescu, adica liderul PSD ar fi girat atacurile la adresa sa. Surse din apropierea lui Ion Iliescu sustin ca acesta ar fi declarat, intr-o discutie cu Adrian Nastase, ca “s-a saturat de tradari”. De altfel, intr-o interventie televizata, dupa sedinta de joi seara, Iliescu a admis ca invitarea lui Basescu de catre Geoana la adunarea PSD a fost “o prostie”.

Exista insa si lideri ai PSD care nu-l suspecteaza pe presedintele lor de tradare, dar sint convinsi ca acesta “a facut o mare prostie”. Citiva lideri din Ardeal, printre care presedintii de la Mures si Bihor, au si reactionat fata de invitarea lui Basescu la lansarea candidatilor PSD, acuzindu-l pe Mircea Geoana ca a facut “o greseala foarte grava”. “A fost o foarte mare greseala! Traian Basescu nu avea ce sa caute la adunarea partidului nostru! Nu stim cine l-a pacalit pe Geoana la chestia asta! Acesta este punctul de vedere al meu personal si al multora dintre presedintii de organizatii cu care am vorbit”, a declarat vineri, pentru Cotidianul, Mihai Bar, presedintele PSD Bihor, precizind ca nu l-a sunat si pe Mircea Geoana sa-l intrebe “cine a fost asa de prost”, pentru ca a aflat ca acesta a semnat invitatia catre Basescu.

Mircea Geoana nu a fost vineri de gasit pentru a spune daca regreta sau nu faptul ca l-a chemat pe Traian Basescu la sedinta PSD, insa secretarul general al partidului, Titus Corlatean, nu si-a ascuns nemultumirea, raspunzind sec la intrebarile noastre legate de subiect: “No comment”.

Comentarii colaterale

Crin Antonescu (PNL): “Nu m-a surprins prezenta lui Traian Basescu la lansarea candidatilor PSD. As putea spune chiar ca s-a comportat normal. Chiar si discursul a fost unul normal, fara excese. Daca este sa vorbim insa de ceva inedit, marea surpriza a reprezentat-o invitarea lui la PSD. Este pentru prima oara cind un partid isi invita principalul adversar la o astfel de manifestare. Nu cunosc ca altundeva in lume sa se fi intimplat asa ceva. Stiu ca Traian Basescu a mai fost la scoala de vara a TSD, dar acum a fost vorba de inceperea unei campanii electorale si, repet, invitatul era principalul adversar”.

Corneliu Vadim Tudor (PRM): “Participarea sefului statului la lansarea candidatilor PSD n-a fost altceva decit o mascarada pusa la cale si dirijata de Ambasada SUA la Bucuresti, in scopul intaririi pozitiei lui Geoana in propriul partid. Atrag atentia colegilor din PSD ca, daca nu se vor dezmetici la timp, partidul lor isi va pierde total identitatea si forta, devenind dintr-o puternica formatiune de centru-stinga o simpla marioneta in miinile acestui diabolic Basescu. Il invit si eu daca vreti, dar sa nu faca asa cum a facut cu Iliescu. L-a insultat. L-a jignit”.


(750 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Geoana, suspectat ca a facut blat cu Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64107894897461 seconds.