Miercuri, 26 Septembrie 2007 - 07:25 AM Aleg.RO: Proiect de lege care ii scapa pe ministri de DNA

Publicat de: ---

Cotidianul Aparut in editia din 26 Septembrie 2007

PRM a depus ieri la Senat un proiect de lege care elimina DNA si Comisia prezidentiala din ecuatia urmaririi penale a ministrilor .

Doua modificari radicale ar urma sa sufere Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala. In primul rind elimina posibilitatea DNA de a cere sefului statului aprobare pentru demararea urmaririi penale si totodata desfiinteaza si Comisia prezidentiala, care la ora actuala propune presedintelui sa aprobe sau nu declansarea urmaririi penale pentru un ministru sau un fost ministru. Conform textului PRM, „numai Camera Deputatilor si Senatul au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savirsite in exercitiul functiei lor“. In legea aflata in vigoare, si seful statului are dreptul de a cere urmarirea penala. Eliminarea presedintelui incalca insa art. 109, alin. 2 din Constitutie, care da acest drept sefului statului.

Primele reactii privind introducerea acestui proiect au venit de la Victor Ponta (PSD) si Peter Eckstein Kovacs (UDMR). „Sper ca acum liberalii sa nu mai fie asa prosti ca in 2006 cind au respins un proiect similar al meu“, a spus Ponta, iar senatorul UDMR a catalogat ideea PRM ca fiind buna. Gheorghe Funar, principalul autor al proiectului, ne-a precizat ca PNL ii sustine textul: „Sper sa-i conving sa il transforme in ordonanta de urgenta“.


(734 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Proiect de lege care ii scapa pe ministri de DNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60802817344666 seconds.