Vineri, 31 August 2007 - 05:09 AM Aleg.RO: Melescanu: PSD ori intra-n rahat, ori se face de rahat

Publicat de: ---

curierulnational

Ana Ionescu

Vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, a declarat, ieri, la Costinesti, la Scoala de vara a TNL, ca, în cazul motiunii de cenzura pe care au anuntat-o, social-democratii au doua variante - "ori intra-n rahat, ori se fac de rahat", sustinând ca sunt sanse mai mari ca aceasta motiune sa nu treaca .

Întrebat despre motiunea de cenzura a PSD de unul dintre tinerii liberali prezenti la Scoala de vara a TNL, Melescanu a sustinut ca aceasta reprezinta o procedura constitutionala, pe care orice partid de opozitie are dreptul sa o foloseasca.

"Consider, însa, ca motiunea de cenzura trebuie sa aiba un caracter de gravitate. Motiunea trebuie sa aiba o motivare credibila. Nu stiu ce se reproseaza acestui guvern, de fapt, pentru ca au trecut numai cinci luni de când functioneaza", a adaugat vicepresedintele liberal, adaugând ironic ca se asteapta ca reprezentantii PD "sa se opuna vehement unei asemenea motiuni".

De asemenea, el a spus ca liberalii vor merge "cu fruntea sus" în Parlament, motiunea fiind un bun prilej de bilant pentru Executiv.

În ceea ce priveste PSD, Melescanu a sustinut ca situatia formatiunii lui Mircea Geoana este foarte dificila.

"Situatia PSD este foarte dificila: ori intra-n rahat, ori se fac de rahat. Daca nu prezinta motiunea, intra într-un rahat foarte mare. Daca o depun însa si ea pica sau trece, va informez respectuos ca intra într-un rahat si mai mare. Daca motiunea nu trece, este o lovitura pe care o primesc. Daca trece, lovitura este si mai mare, pentru ca Traian Basescu nu are intentia sa-l numeasca pe Mircea Geoana premier", a spus ministrul liberal al Apararii, citat de Mediafax.

Totodata, el a afirmat ca "trecerea motiunii nu ar face decât sa dea cartile de joc în mâna presedintelui".

"Nu e nicio rusine sa cazi cu Guvernul în Parlament. Mai rusinoase sunt jocurile de culise. Sansele motiunii sunt mai mari sa nu treaca decât sa treaca", a conchis Teodor Melescanu.

 

Singura sansa a celor de la PLD este sa revina în PNL

 

PLD nu reprezinta o amenintare pentru PNL la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European din 25 noiembrie, singura sansa a celor din PLD fiind sa revina "acolo de unde au plecat", a declarat vicepresedintele liberal Teodor Melescanu.

Întrebat de tinerii liberali daca PLD reprezinta "o amenintare" pentru PNL la viitoarele alegeri europarlamnetare, Melescanu a raspuns negativ, sustinând ca singura sansa a celor din formatiunea condusa de Theodor Stolojan este sa revina în PNL. "PLD nu este o amenintare pentru noi. Ei au, de fapt, o singura sansa: sa revina acolo de unde au plecat", a spus ministrul liberal.

 

Lista liberala pentru PE are "argumente de forta"

 

De asemenea, Melescanu a spus ca prezenta pe lista PNL pentru europarlamentare a lui Mihai Razvan Ungureanu, Adrian Cioroianu, Adina Valean sau Ovidiu Silaghi este "argumentul de forta" al PNL. "Prezenta pe lista PNL a unor oameni precum Mihai Razvan Ungureanu, Adrian Cioroianu, Adina Valean sau Ovidiu Silaghi sunt argumente de forta în favoarea listei liberale. Tocmai de aceea, în ultima sedinta a Biroului Politic Central al PNL, am cerut ca, în cursul acestei saptamâni, sa se solicite tuturor celor care au fost selectati o confirmare, daca sunt interesati sau nu", a declarat Melescanu.

În ceea ce-l priveste pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, Melescanu a sustinut ca acesta trebuie sa faca "o alegere delicata". "Sigur ca acceptarea de catre Adrian Cioroianu, care este ministru în exercitiu, ca si candidat pe lista este un fel de acceptare a ideii ca va pleca de la Externe, ceea ce este o alegere delicata", a completat vicepresedintele liberal.

 

Va da explicatii privind achizitia de avioane

 

Comisia de aparare a Senatului a decis, ieri, sa îl cheme pe ministrul Apararii, Teodor Melescanu, la audieri, pentru a clarifica unele aspecte sesizate în legatura cu procedurile de achizitionare a unor avioane si sisteme aeronautice.

Presedintele Comisiei de aparare a Senatului, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca membrii comisiei au decis sa îl cheme la audieri pe ministrul Apararii, Teodor Melescanu, în data de 11 septembrie.

Senatorul social-democrat a precizat ca decizia de a-l invita pe ministru în fata comisiei a fost luata având în vedere mai multe sesizari privind procedurile de achizitionare a unor avioane si a unor sisteme aeronautice.

Diaconescu a mentionat ca sesizarile primite la comisie privesc atât proceduri de achizitionare derulate pâna acum, cât si proceduri în curs de derulare, Melescanu fiind chemat pentru clarificari.


(635 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Melescanu: PSD ori intra-n rahat, ori se face de rahat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51488995552063 seconds.