Vineri, 31 August 2007 - 05:09 AM Aleg.RO: Vacaroiu grabeste votul uninominal de teama referendumului

Publicat de: Dana Carabelea

curentul

Presedintele Senatului, social-democratul Nicolae Vacaroiu, a promis ca va urgenta lucrarile asupra proiectului de vot uninominal al Asociatiei Pro Democratia, astfel incat acesta sa ajunga la Camera Deputatilor cel mai tarziu la sfarsitul lui septembrie . Asigurarea lui Vacaroiu a venit dupa ce presedintele Traian Basescu a avertizat cu organizarea unui referendum consultativ pe tema votului uninominal, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European.

"Sper ca nu se va justifica referendumul, in contextul in care prin Senat deja pana la sfarsitul lui septembrie vom adopta acest proiect de lege si il vom trimite la Camera Deputatilor", a declarat presedintele Senatului. Vacaroiu a raspuns astfel si unei solicitari a presedintelui Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, de a urgenta dezbaterile in Parlament asupra proiectului de vot uninominal.

Pe de alta parte, promisiunea lui Vacaroiu este in dezacord cu pozitiile exprimate de parlamentari ai PSD, hotarati sa tergiverseze dezbaterile daca nu vor reusi sa modifice proiectul Pro Democratia printr-o avalansa de amendamente. Alesii PSD care se opun acestui proiect au indicat chiar o serie de impedimente privind adoptarea la timp a sistemului de vot uninominal. Daca PRM si UDMR nu sustin proiectul, ar putea sesiza Curtea Constitutionala si ar putea avea succes, au sugerat parlamentarii social-democrati. Planul incropit de PSD are insa o hiba: UDMR a promis ca nu va pune probleme.


(785 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Dana Carabelea


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Vacaroiu grabeste votul uninominal de teama referendumului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5889720916748 seconds.