Joi, 30 August 2007 - 05:08 AM Aleg.RO: "Drumul apelor minerale" a fost revizuit

Publicat de: Monica VAJNA

AMOS News Consiliul Județean Covasna a aprobat miercuri documentația tehnico- economică a "Drumului Apelor Minerale", cu revizuirea studiului de fezabilitate, din cadrul Proiectului PHARE 2004- 2006, transmite corespondentul AMOS News. Pentru derularea rapidă a proiectului, forma revizuită a acestuia prevede scoaterea de pe lista de obiective reabilitarea DJ 13 și drumul de legătură Covasna- Baraolt, urmând ca acestea să fie refăcute printr-un program operațional regional.

Valoarea totală a proiectului "Drumul Apelor Minerale", este de 6. 748. 042, 48 de euro, iar printre obiectivele acestuia se numără cinci clădiri de ape minerale și executarea unui sistem de canalizare și epurare la Șugaș Băi.

Potrivit lui Demeter Janos, președintele Consiliului Județean Covasna, proiectul "Drumul Apelor Minerale" urmează a fi depus mâine, 30 august, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuinței, având finalizate toate avizele necesare.

"Drumul Apelor Minerale", vizează reabilitarea din punct de vedere economic, social și cultural a zonelor bogate în resurse minerale și reincluderea lor în circuitul turistic; proiectul drumului apelor minerale este unul din cele patru proiecte selectate în cadrul Programului PHARE la secțiunea "infrastructură mare regională", alături de alte trei proiecte din țară, care vizează reabilitarea și modernizarea DJ107, între Blaj și Târnăveni, modernizarea șoselei de centură a municipiului Alba Iulia și refacerea drumurilor și aleilor din jurul lacurilor din stațiunea Sovata.


(728 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica VAJNA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

"Drumul apelor minerale" a fost revizuit | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.69110298156738 seconds.