Miercuri, 29 August 2007 - 04:55 AM Aleg.RO: Anghel Stanciu s-a retras din Comisia pentru elaborarea Codului electoral

Publicat de: Ramona NĂSTASE

AMOS News Deputatul PSD Anghel Stanciu, unul dintre cei cinci membri ai acestei formațiuni desemnați în Comisia pentru elaborarea Codului electoral, a anunțat, marți, că se retrage din această comisie pe motiv că nu susține proiectul Pro Democrația. "Deoarece m-am opus proiectului Pro Democrația consider că e moral, din moment ce s-a ajuns la decizia ca să fie susținut acest proiect, să mă retrag din această comisie. Cred că acest proiect nu duce la reforma clasei politice românești și nu va determina majorități adecvate pentru guvernări stabile, ci va duce la coaliții care nu vor avea un suport adecvat în Parlament", a precizat deputatul  Anghel Stanciu.

Acesta consideră că proiectul de lege inițiat de PSD pentru votul uninominal este cel mai bun întrucât ar fi singurul care  respectă cerințele scrutinului majoritar uninominal.

"Personal, cred că a fost deturnată voința cetățenilor și că proiectul Pro Democrația nu reprezintă un scrutin majoritar uninominal, ci reprezintă, cel mult, un scrutin mixt cu finalitate proporțională" a opinat social-democratul.

Stanciu vorbea încă de săptănâna trecută de o eventuală demisie după ce a aflat de acordul de principiu stgabilit între partide pentru susținerea variantei Asociației ProDemocrația pentru introducerea votului uninominal.

Potrivit președintelui Comisiei pentru Cod electoral, Mihai Voicu, în conformitate cu procedurile parlamentare, la prima ședință de plen reunit grupurile PSD își vor completa numărul de cinci deputați în comisie iar, până atunci, orice deputat social-democrat îl poate înlocui pe Stanciu la lucrările comisiei.


(653 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ramona NĂSTASE


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Anghel Stanciu s-a retras din Comisia pentru elaborarea Codului electoral | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62099814414978 seconds.