Luni, 30 Iulie 2007 - 05:58 AM Aleg.RO: Sediu pentru Biroul Unic al Primăriei sectorului 3

Publicat de: ---

AMOS News Consiliul Local al Sectorului 3 va dezbate în următoarea ședință aprobarea unei Hotărâri privind Studiul de Fezabilitate pentru realizarea investiției „Extinderea (inclusiv reabilitarea termică) sediului Primăriei sectorului 3 din str. Lucrețiu Pătrășcanu” pentru amenajarea Biroului Unic.

Primăria Sectorului 3, instituție publică de interes local, are în administrare unul dintre cele mai mari sectoare din București, având o evoluție dinamică și în plină activitate de dezvoltare urbanistică.

 În bugetul anului 2007 a fost cuprins și un capitol de proiectare privind realizarea documentației tehnico-economice, faza: Studiu de Fezabilitate, în vederea extinderii și reabilitării termice a sediului Primăriei Sectorului 3 din str. Lucrețiu Pătrășcanu. La realizarea acestui proiect s-a avut în vedere clădirea existentă și facilitățile oferite de aceasta.

 Documentația tehnico-economică, faza Studiu de Fezabilitate, a fost elaborată de o firmă specializată cu experiență în domeniu și ține cont de ultimele standarde de calitate.
 
Pentru proiectarea, execuția și intervenția asupra acestei clădiri s-a ținut seama de categoriile funcționale ale acesteia, de traficul de cetățeni, de factorii sociali, de conservare și protecția mediului înconjurător.
 
Clădirea din str. Lucrețiu Pătrășcanu, ce a avut inițial funcțiune de cămin iar în prezent funcționează ca unul dintre sediile Primăriei sectorului 3, în care își desfășoară activitatea direcții importante ale acesteia,  va fi reabilitată termic.
 
Acest obiectiv se înscrie în tendința generală de reducere a consumurilor de energie și de eficientizare a sistemelor de încălzire a imobilelor de locuit și publice.

De asemenea, prin extinderea clădirii existente se va realiza un Birou Unic ce se va compune pe un nivel – parter – și va avea o încăpere destinată birourilor.
 
Accesul în noua clădire se va face din aleea existentă și va fi dotată cu rampă pentru persoanele cu dizabilități. Clădirea va avea structură metalică, cu tâmplărie din aluminiu și pereți exteriori protejați termic. Finisajele exterioare se vor încadra într-o viziune unitară a ansamblului iar cele interioare vor fi de calitate superioară.

 La elaborarea proiectului se va avea în vedere respectarea prevederilor Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții, în principal:
rezistența și stabilitatea;
siguranța în exploatare;
igiena, sănătatea oamenilor, refacerea și protecția mediului.
 
Lucrările vor asigura condiții necesare prin repartizarea funcțiunilor în mod judicios în relație cu circulații pe orizontală, soluții de iluminat natural și artificial, încălzire, ventilație, cu influențe benefice, atât din punct de vedere ambiental cât și socio-economic.


(594 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Sediu pentru Biroul Unic al Primăriei sectorului 3 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.092845916748 seconds.