Luni, 30 Iulie 2007 - 05:57 AM Aleg.RO: Doi deputati PD dau în judecata CJ Brasov pentru ca nu a raspuns la o cerere

Publicat de: ---

Gândul 30 .07.2007

Deputatii PD Ioan Gontea si Dumitru Puchianu au anuntat ca vor da în judecata, luni, Consiliul Judetean Brasov, pe motiv ca nu a raspuns la solicitarea lor pe Legea 544/ 2001, privind acordarea unor informatii referitoare la executia bugetara pe 2005 si 2006 si la proiectia bugetului pe 2008.

Potrivit lui Gontea, reprezentantii CJ au precizat ca informatiile solicitate de deputatii PD Brasov exista, dar nu pot fi oferite fara semnatura presedintelului CJ, Aristotel Cancescu, acesta refuzand însa sa semneze.

“Am cerut accesul la niste date, informatii de interes public si conform legii trebuie sa ne fie puse la dispozitie. Daca Domnul Cancescu nu vrea sa ne se informeze, o sa o faca cu ajutorul instantei. Exista cumva documente sau elemente de ascuns referitoare la executia bugetului”?

Probabil presedintele CJ considera ca este mai presus de lege”, a declarat Gontea corespondentului Mediafax. Deputatul PD a precizat ca a formulat deja cererea de chemare în instanta a CJ Brasov si ca intentiona sa o depuna vineri la Tribunalul Brasov, însa a amanat pana luni.

De asemenea, Gontea este nemultumit si de faptul ca primariile PD din judetul Brasov primesc mai putini bani decat primariile PSD sau PNL. Gestul celor doi deputati este unul cel putin ciudat, daca se tine cont de faptul ca Parlamentul a dat dovada de secretomanie atunci cand organizatiile neguvernamentale au dorit sa afle cum sunt cheltuiti banii publici. Din acest motiv, Senatul si Camera Deputatilor au fost chemate în instanta.


(637 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Doi deputati PD dau în judecata CJ Brasov pentru ca nu a raspuns la o cerere | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.75051307678223 seconds.