Sâmbătă, 28 Iulie 2007 - 05:22 AM Aleg.RO: Pensionarii l-au lovit pe Basescu cu avionul “lui Voiculescu”

Publicat de: ---

Cotidianul Aparut in editia din 28 Iulie 2007

Presedintele Traian Basescu a fost deranjat de faptul ca la Congresul Federatiei Asociatiilor Pensionarilor a primit de la un pensionar un avion de hirtie, acuzindu-l pe acesta ca a facut gestul la indemnul lui Dan Voiculescu si al lui Ion Iliescu .

Basescu a tinut un discurs vineri, la Congresul pensionarilor, despre problema pensiilor, tinind sa sublinieze ca marirea acestora era necesara si ca el o sustine si o aplauda, importanta fiind, potrivit sefului statului, identificarea rapida a surselor de finantare.

Dupa discurs, pensionarilor li s-a permis sa adreseze intrebari sefului statului, iar, la un moment dat, un barbat s-a apropiat de tribuna de unde vorbea Basescu si a strigat catre sala ca, dupa toate cite au primit pensionarii de la presedinte, e timpul ca si acesta sa primeasca ceva de la ei. El a scos dintr-o sacosa un avion albastru, confectionat din hirtie, si i l-a dat presedintelui, spunindu-i ca poate zbura cu acest avion spre Bruxelles. Basescu a zimbit, a luat avionul si s-a apropiat de microfon spunind ca, daca gestul ar fi fost o simpla gluma, ar fi fost foarte reusita. Cazul facea aluzie directa la decizia CSAT de a aproba achizitionarea unor avioane noi care il vor deservi, in special, pe seful statului.

Presedintele a adaugat ca gestul reprezinta insa mai mult decit o gluma, acuzindu-l pe batrin ca a vorbit inainte cu Dan Voiculescu si ca ar fi fost indemnat de Ion Iliescu. Basescu l-a intrebat, la microfon, pe barbatul respectiv cum il cheama, dar acesta se indepartase. ’’Daca era o gluma, va mai dau inca doua glume care trebuiau facute. Este prima, poate urmeaza celelalte doua. Pacat. In momentul de fata, presedintele Romaniei zboara cu un avion vechi de 32 de ani. Nu stiu citi romani s-ar mai urca in avioane cu o vechime de 32 de ani”, a completat Basescu.

Cum principala tema de discutii a fost, desigur, pensiile, Basescu a pus accent pe necesitatea identificarii surselor de finantare pentru marirea pensiilor, astfel incit legea care a fost promulgata in urma cu o saptamina sa poata fi aplicata. Ideea care a fost repetata aproape obsesiv. “Va asigur ca dorinta ca aceasta lege sa se aplice nu este numai a mea, toate partidele doresc marirea pensiilor si de aceea nu inteleg ezitarile de a ne aseza la masa pentru a identifica sursele pentru cresterea pensiilor”, a spus presedintele. Mai mult, i-a incurajat pe pensionari sa-si faca “un steag” din cererea de identificare a surselor pentru finantarea cresterii pensiilor de la 1 ianuarie 2009, asigurindu-i ca el va continua sa solicite acest lucru.

A fost aplaudat de trei ori: cind a spus ca a promulgat legea - pe care o “aplauda” si o “sustine” - in ciuda neindeplinirii conditiilor legale de indentificare a resurselor bugetare; cind a recunoscut inechitatile din sistemul pensiilor de stat; dar mai ales cind a jucat pe cartea afectiva, afirmind ca asociatiilor de pensionari le poate refuza intrevederile, dar intilnirile cu pensionarii din familia sa - mama si socrii -, in ruptul capului, nu. Zumzete de multumire au fost si cind le-a vorbit de regindirea Legii pensiilor, in anul 2009, astfel incit cel mai mult sa beneficieze de cresterea acestora persoanele cu pensii mici.

Intrebat de pensiile suplimentare care ar urma sa fie acordate sotului supravietuitor, presedintele i-a indemnat pe pensionari sa-l ia la intrebari pe fostul ministru PSD al Muncii Marian Sirbu, care era de fata. Basescu a argumentat ca acesta s-ar intelege foarte bine cu actualul Guvern. Basescu a parasit sala in care s-a desfasurat reuniunea - vechea sala ARLUS (Asociatia Romania pentru Legaturi cu Uniunea Sovietica), situata peste drum de Ambasada SUA - in aplauzele pensionarilor.

PSD: “Am impus Guvernului majorarea pensiilor”

Vicepresedintele PSD Marian Sirbu a declarat vineri, la Congresul Federatiei Asociatiilor Pensionarilor, ca partidul sau a impus Guvernului majorarea pensiilor, dar ca e important ca toata clasa politica sa gaseasca solutii pentru finantarea masurii. "Am facut parte din cei care au negociat legea. S-a spus ca am impus Guvernului. Da, am impus Guvernului. Trebuie sa gasim cu totii solutii pentru finantarea cresterii pensiilor", a spus Sirbu.


(641 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Pensionarii l-au lovit pe Basescu cu avionul “lui Voiculescu” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.75439810752869 seconds.