Vineri, 27 Iulie 2007 - 05:31 AM Aleg.RO: PIN scoate "Raportul Adriean Videanu"

Publicat de: ---

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.amosnews.ro/mediashare/qe/qp9xovmyguyjllz71eyts3k3pl29fz-tmb.png" align=left vspace=5 border=0>Partidul Inițiativa Națională lansează un raport intitulat "Primarul Adriean Videanu - între nepăsare față de bucureșteni și patronarea unor legături de afaceri nelegitime". Potrivit PIN, raportul are în vedere atât "dovezile referitoare la faptul că primarului Adriean Videanu nu-i pasă de locuitorii Bucureștiului dar și aspecte legate de  patronarea unor personaje care derulează afaceri cu administrația bucureșteană, de cele mai multe ori în defavoarea cetățenilor". Redăm integral textul raportului PIN:

"Primarul ADRIEAN VIDEANU - intre nepasare fata de bucuresteni si patronarea unor legaturi de afaceri nelegitime

Raportul pe care PIN il prezinta astazi are in vedere atat dovezile referitoare la faptul ca primarului Adriean Videanu nu-i pasa de locuitorii Bucurestiului dar si aspecte legate de patronarea unor personaje care deruleaza afaceri cu administratia bucuresteana, de cele mai multe ori in defavoarea cetatenilor.

Chiar si o succinta documentare demonstreaza fara echivoc si intr-un mod similar ca in cazul celeilalte “sperante” a lui Traian Basescu, primarul Emil Boc, ca si primarul general Adriean Videanu este un om politic care tolereaza si patroneaza o increngatura de interese nelegitime, care-i aduce mari avantaje materiale.
Am putea vorbi deja despre un model de primar PD care exploateaza bugetul comunitatii in interes personal.

Ales primar in 2005 cu sustinerea Aliantei DA si a presedintelui Traian Basescu, Adriean Videanu se comporta tot mai mult ca un om pe care nu-l intereseaza ce se intampla cu locuitorii orasului pe care-l conduce, nici chiar atunci cand acestia cad pe capete in plina strada din cauza caldurii insuportabile de peste 35 de grade.

De altfel el a si anuntat ca nu-si mai doreste un al doilea mandat de primar al bucurestenilor. Probabil ca nici pe acesta nu si l-ar fi dorit daca ar fi fost sa tina cont de grija pe care le-o poarta el romanilor. Presa a reusit sa surprinda in acesti doi ani care au fost adevaratele griji care l-au facut pe Adriean Videanu sa catadicseasca sa vina din cand in cand si prin primarie ca sa mai semneze niste hartii.

A fost si a ramas un impatimit al vacantelor de lux peste hotare si se comporta de parca si-ar fi luat angajamentul in fata romanilor sa aiba cele mai multe, mai lungi si mai scumpe vacante pe care le-a avut vreodata un primar in timpul mandatului.
De-un cinism asemanator cu cel al fostului sau sef pe linie de partid, Traian Basescu, atunci cand le spunea pemsionarilor ca n-are de gand sa promulge legea de marire a pensiilor, Adriean Videanu s-a aratat profound deranjat de faptul ca instituirea Codului rosu si pentru Bucuresti l-a facut sa-si intrerupa vacanta de cinci stele de pe Coasta de Azur.

De remarcat este insa anturajul cu care Primarul Capitalei isi petrece toate aceste vacante de un lux iesit din comun. Este format exact din acei oameni care l-ar putea ajuta sa mearga acasa dupa un mandat la primarie cu o avere de cateva ori mai mare. Pe o parte dintre ei i-am putut vedea pana in 2004 in preajma conducerii PSD. Adriean Videanu i-a preluat si nu se sfieste sa le arate romanilor ca atunci cand interesele o cer, dar nu cele nationale sau cel putin ale comunitatii, nu mai conteaza culoarea politica. Nu acesta a fost insa mesajul pe care a venit la putere nici PD si nici Traian Basescu in 2004 si nici Adriean Videanu in 2005.

Scurt istoric al ultimei saptamani, sugestiv pentru activitatea lui Videanu:
Conform celor aratate de presa in aceste zile primarul se afla intr-un concediu de vis pe Riviera Franceza impreuna cu prietenii, fara exceptie oameni bogati, cu o reputatie controversata.

18 iulie - Videanu pleacă pentru 9 zile în concediu la Geneva. Declara el. Probleme de familie cu scoala copilului. Pleaca insa la Saint Tropez via Milano.
In timpul asta in Bucuresti e COD PORTOCALIU cu temperaturi extrem de ridicate
20 iulie - Videanu se intalneste acolo cu mai multi prieteni, printre care Raul Doicescu, Aurel Cernaianu, Gheorghe "Bebe" Ionescu si Dan Dragoi.
21 iulie - Cannes, Franta.Videanu ia la rand magazinele de firma din Cannes, cele mai scumpe din lume. Dupa cumparaturi de cateva mii de euro familia Videanu se opreste sa studieze anunturile de la cea mai mare agentie imobiliara din Cannes. Probabil sa cumpere cate ceva. Un apartament de 600-700.000 de euro si o vila de 7-8 milioane de euro.
23 iulie - COD ROSU. Bucurestenii cad pe capete din pricina caniculei.

24 iulie - Adriean Videanu isi intrerupe concediul sa apuce cateva ore de cod rosu
Primarul general s-a intors suparat ca a trebuit sa-si intrerupa al-20 lea concediu de cand e primar pentru un cod rosu pe care il considera inexistent.
Videanu sustine in fata presei ca de fapt in Bucuresti sunt doar 36–38 de grade Celsius. Cod rosu este atunci cand sunt peste 42 de grade, tine sa apostrofeze primarul general. „Este primul meu concediu si tot primul din care ma intorc“, declara Videanu, acuzat ca de cate ori in Capitala sunt inundatii sau situatii de urgenta el este plecat din tara.
25 iulie - Videanu se intoarce in concediu la Saint Tropez pentru ca in Bucuresti este prea cald probabil.

“FAMIGLIA” DIN JURUL PRIMARULUI VIDEANU
Cine sunt prietenii de familie?

Sorin Creţeanu face parte din aşa numita ”grupare Băneasa”, alături de cunoscutii Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte (Băneasa Investments) – oameni de afaceri care au derulat proiecte extrem de importante in timpul guvernarii 2001-2004, fiind asimilati „mafiei personale a lui Adrian Nastase”.

Prin intermediul societăţii PROCEMA, Creţeanu este implicat alături de “gruparea Băneasa” în realizarea mall-ului din Obor dar şi în alte afaceri imobiliare de amploare.
Societatea prin care se realizează investiţia din Obor- SC Piaţa Obor Market & Complex Comercial SA este deţinută de compania Practic SA, aparţinând lui Dimofte, cu 75% din capital, Băneasa Investments - 10%, Comnord (companie deţinută tot de Creţeanu) - 10% şi Procema - 5%.

Legăturile de amiciţie ale lui Creţeanu cu Adriean Videanu confirmă modul în care, ceea ce preşedintele Traian Băsescu numea, “mafia personală a lui Adrian Năstase” a fost trasferată spre PD.

Sorin Creţeanu este beneficiarul unei alte afaceri imobiliare, care ar trebui să intre în atenţia DNA, pusă la cale în anul 2005 de conducerea POŞTEI ROMÂNE.

Creţeanu şi POŞTA ROMÂNĂ s-au asociat într-un proiect imobiliar, în care instituţia publică a cedat fără licitaţii terenuri extrem de valoroase în Bucureşti unei societăţi- IMOPOST DEVELOPMENTS SA- controlată de soţia lui Creţeanu.

Alte informaţii despre omul de afaceri din “gruparea Băneasa” îl prezintă ca un apropiat al premierului Călin Popescu Tăriceanu, dacă până acum despre afacerile comune ale liberalilor cu Adriean Videanu se vorbea pe la colţuri, relaţia publică a primarului general al Capitalei cu Sorin Creţeanu indică şi “pionul lipsă”- legătura dintre Tăriceanu şi Videanu.
Între premierul Tăriceanu şi Sorin Creţeanu există relaţii trainice de afaceri. Printre altele Creţeanu, prin intermediul societăţii COMNORD, a executat lucrările de construcţie la showroom-ul Citroen din Băneasa (beneficiar ATS, societatea premierului Tăriceanu). Timpul va arata, insa, multe alte legaturi de afaceri.

Raul Doicescu, patronul firmei Bog’Art, este prietenul şi partenerul de afaceri al primarului general al Capitalei, lucru recunoscut şi asumat public de Adriean Videanu (cei doi au fost asociaţi în SC Equity Invest SA).

Omul de afaceri se află în spatele controversatului proiect imobiliar Cathedral Plaza, avizat de arhitectul Bucureştiului Adrian Bold şi girat de Videanu.
Doicescu a fost însă şi un apropiat al guvernării PSD, în special al demnitarilor din Ministerul Transporturilor- Doicescu, deşi multi- milionar în euro, a beneficiat de teren “subvenţionat” în celebrul cartier ANL- VIP Henri Coandă.
Gheorghe Ionescu este unul din sfetnicii de taină ai primarului Adriean Videanu, o singură informaţie certă despre acesta lămureşte în întregime apropierea dintre acesta şi Videanu- Ionescu a fost director în cadrul FPS, în timp ce Adriean Videanu devenea, pe parcusul anului 1998, proprietar al MARMOSIM.
Tot în anul 1998, Adriean Videanu şi soţia directorului FPS Gheorghe Ionescu (Sida Ionescu) au înfiinţat societatea EQUITY INVEST SA !!!

Semne de intrebare legate de activitatea omului politic Adriean Videanu.

Analizandu-i activitatea din ultimii ani sugeram cateva intrebari pe care institutiile statului cu rol in activitatea de control si sustinatorii lui Adriean Videanu, printre care si Traian Basescu, ar trebui sa si le puna.
Mare parte dintre ele ne-au fost sugerate si de materialele de presa publicate in aceasta perioada.

1.Faptul ca Adriean Videanu, a primit în concesiune mai multe exploatări de marmură în ultima şedinţă de guvern a Cabinetului PSD ne poate indreptatii sa-l numim oligarh si sa-l dam ca exemplu atunci cand vorbim de grupurile de interese transpartinice?

2.Cele 42 de milioane de euro pe care le platesc bucurestenii pentru parcarea de la Gara de Nord au o baza legitima sau sunt destinate spre a servi interesele unor grupuri de afaceri din apropierea lui Adriean Videanu?

3.Credeti ca Adriean Videanu a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a impiedica distrugerea parcului Bordei sau demersurile i-au fost ingreunate de interesele de afaceri pe care le are cu Costel Costanda ?

4.Imprumutul de 500 de milioane de euro in borduri municipale a fost cu adevarat necesar sau suntem obligati sa platim niste dobanzi fabuloase din buzunarele noastre pentru ca in spatele acestui imprumut se ascund niste interese nelegitime de care nu e strain Primarul Capitalei?

5.De ce marea asfaltare in care se ingroapa 1,6 miliarde de euro a inceput de doua luni cu rocada bordurilor si reabilitarea in batjocura a Podului Grand si a catorva bulevarde?


6.De ce n-a alocat Primaria Capitalei spatii pentru construirea de gradinite, desi se stie ca la toamna peste 10 000 de copii vor fi obligate sa ramana acasa din lipsa de locuri? Daca nu e o problema a Primariei Capitalei, de ce nu a avut Adriean Videanu nici o pozitie publica in acest sens?

7.Este necesar sa se verifice modul in care familia Videanu a inceput constructia celei mai mari case de pe lacul Snagov, exact in perioada in care Adriean Videanu isi incepea mandatul de primar si de catre o firma executata de Directia Finantelor Publice?

In completarea celor spuse, mai mentionam ca dupa ce a devenit primar general si fiind recunoscut drept un adept al "nationalizarilor" sub denumirea de expropriere pentru utilitati publice, Videanu continua sa declare ca va face in zona Lacului Vacaresti cel mai mare parc de distractii din Europa. Ministerul Administratiei si Internelor a efectuat verificari in legatura cu Lacul Vacaresti. Intr-o nota din 2005 a respectivului minister se precizeaza ca "materialul de verificare a fost inaintat la PNA (n.r. - actualul DNA) si Autoritatea Nationala de Control din subordinea Guvernului Romaniei, pentru a se pronunta asupra legalitatii contractului de concesiune Acumulare Lac Vacaresti, intrucat Corpul de Control al ministrului Administratiei si Internelor nu are competente in cercetarea personalului altor institutii ale statului care este implicat in atribuirea respectivului contract". De atunci, dosarul zace la procurorul anticoruptie Monica Moraru, singurii audiati fiind tot cei pagubiti.

In legatura cu aceste aspecte semnalate, PIN face un apel public catre presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, de a se dezice, public, de omul pe care l-a girat, primarul general Adriean Videanu, sau sa aiba in mod obligatoriu o pozitie publica. Indiferent de raspunsul presedintelui, PIN, va continua demersurile de sesizare a organelor competente care trebuie sa verifice in ce masura primarul Adriean Videanu a incalcat legea sau a prejudiciat bugetul local, functie de interesele prietenilor sai de concediu sau de legaturile dintre firmele sale si firmele prietenilor sai care lucreaza protejati de PMB."

Anexe:
RAPORT PIN
Despre EQUITY INVEST SA
Despre IMOPOST DEVELOPMENTS SA (I)
Despre IMOPOST DEVELOPMENTS SA (II)


(1606 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PIN scoate "Raportul Adriean Videanu" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60750889778137 seconds.