Vineri, 27 Iulie 2007 - 05:31 AM Aleg.RO: Florarii, lasati balta de primar

Publicat de: ---

azi Florarii, lasati balta de primar
Decizia Consiliului General
al Capitalei, în privinta comertului
cu flori, se lasa asteptata      Lipsa unor reglementari privind comertul cu flori mentine aceasta activitate la "limita legalitatii", lucru care dauneaza atât bugetului municipal, cât si esteticii orasului, afirma florarii bucuresteni într-o scrisoare deschisa adresata, ieri, primarului general Adriean Videanu .      "In fond, ce solicitam? Stabilirea, de comun acord, a locatiilor pentru amplasarea chioscurilor de comercializare a florilor, a tipului de chiosc - cu respectarea legislatiei în vigoare -, cheltuielile de constructie a chioscurilor urmând sa fie suportate de Asociatie, iar plata utilitatilor sa fie facuta de catre fiecare florar în parte. Adica vrem un cadru legal pentru desfasurarea activitatii, vrem sa aducem bani la bugetul local, vrem sa contribuim la estetica orasului", se arata în mesajul Asociatiei Florarilor din România.
     Municipalitatea Bucurestiului a încheiat, la sfârsitul anului trecut, un protocol de colaborare cu Asociatia Florarilor, document prin care Primaria Capitalei se angajeaza sa reglementeze - printr-o hotarâre a Consiliului General al Municipiului Bucuresti - activitatea de comercializare a florilor în Capitala. Aceasta decizie urma sa fie luata, potrivit protocolului, la data de 18 iunie 2007. Potrivit protocolului, corturile de celofan sau alte improvizatii de acest gen urmau sa dispara de pe trotuarele orasului, acestea urmând sa fie înlocuite cu tonete tip, dotate cu aparate de aer conditionat si case de marcat.
     "Vrem ca florile sa fie vândute în locuri civilizate, estetice, vrem ca întreaga activitate de vânzare a florilor sa se faca legal. Nu întelegem reticenta Primariei Capitalei fata de aceasta masura", a declarat Florin Georgescu, presedintele Asociatiei Florarilor din România. "Din Protocolul încheiat între Asociatia Florarilor din România si Primaria Capitalei am constatat ca nu s-a rezolvat nimic. Problematica supusa colaborarii a ramas doar la nivel de document. In încercarile noastre de a relua dialogul cu Dumneavoastra sau persoane abilitate din Primaria Capitalei, ne-am izbit de un zid al tacerii, de o lipsa de interes pe care nu o întelegem si care pune în dificultate relationarea cu institutia Primarului General", afirma florarii în scrisoare. "Asa cum am solicitat în numeroasa corespondenta pe care v-am adresat-o în ultimii doi ani - si la care nu ati raspuns - nu cerem avantaje materiale, nu va cerem decât colaboarea, conform promisiunilor asumate în întâlnirile avute cu reprezentanti ai Asociatiei. Sintagmele entuziaste din timpul discutiilor ne-au facut sa credem în promisiunile dumneavoastra, dar absenta unui dialog, precum si disfunctionalitatile aparute în încercarea de colaborare au diminuat eficienta programului comun. (...) Noi dorim un Bucuresti frumos, european, cu o activitatea desfasurata în conditii legale si estetice. Dumneavoastra ce doriti, Domnule Primar General?", se mai arata în scrisoarea deschisa adresata primarului Videanu.


(633 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Florarii, lasati balta de primar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.82417917251587 seconds.